Hallo, heb je een vraag? Of wil je iets weten? Dat kan eenvoudig door te gaan 'Appen' Of stuur een mailtje naar info@kvwolderwijd.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page

Bestuursnieuws KV Wolderwijd

We gaan weer trainen!

Als KV Wolderwijd gaan we vanaf donderdag 30 april weer starten met het geven van trainingen. De versoepeling van de regels vanuit de regering maakt dit mogelijk, maar uiteraard wel onder strikte voorwaarden.
Er zal begonnen worden in de teamsamenstelling zoals we in de zaal speelden. Door het abrupte einde van het zaalseizoen willen we de teams en trainers op deze wijze toch in de gelegenheid stellen om het seizoen leuk en vooral gezellig en sportief af te kunnen sluiten.

Lees meer

Trainingstijden & Corona protocol

Zoals reeds aangegeven willen we onze jeugdleden tot en met 18 jaar vanaf donderdag 30 april weer in de gelegenheid stellen om te gaan trainen.

Hiervoor hebben we een aantal regels/voorwaaarden moeten opstellen welke nog wel dienen te worden goedgekeurd door de gemeente Zeewolde. De belangrijkste info voor nu sommen we op.

Trainingstijden:  deze zullen worden aangapast en gelden in elk geval tot en met 28 mei.

 • Kangoeroes & F van 17:45 tot 18:45 uur (op de donderdag)
 • E (als 1 groep) van 18:00 tot 19:00 uur (dinsdag en donderdag)
 • D (als 1 groep) van 18:15 tot 19:15 uur (dinsdag en donderdag)
 • C van 19:30 tot 20:30 uur (dinsdag en donderdag)
 • A van 20:00 tot 21:00 uur (dinsdag en donderdag)

Daarnaast is er een protocol opgesteld door het KNKV welke wij ook hebben gedeeld met de gemeente Zeewolde. Deze zal als leidraad dienen voor de afspraken en voorwaarden welke wij als bestuur van KV Wolderwijd stellen aan veilig en verantwoord korfballen in deze tijd.

Het gehele protocol kun je hier lezen:

Aangepast Corona protocol & Trainingstijden 5 mei

Ook op dinsdag 5 mei bieden wij aan al onze jeugdleden totn en met 18 jaar de mogelijkheid om te trainen op onze korfbalvelden.

Naar aanleiding van de eerste trainingen van afgelopen donderdag hebben we een aantal zaken op verzoek van de gemeente Zeewolde moeten aanpassen in ons Corona Protocol. De belangrijkste aanpassen is:

 • Ouders mogen NIET aanwezig zijn tijdens trainingen.
 • Kom je als ouder met jou kind op de fiets, dan mag je deze afzetten maar MOET je wel direct weer door fietsen.
 • Kom je als ouder met de auto, dan geldt het Kiss & Ride principe: afzetten op de parkeerplaats en doorrijden. (niet uitstappen en meelopen dus)

Trainingstijden 5 mei:

 • E (als 1 groep) van 18:00 tot 19:00 uur (dinsdag en donderdag)
 • D (als 1 groep) van 18:15 tot 19:15 uur (dinsdag en donderdag)
 • C van 19:30 tot 20:30 uur (dinsdag en donderdag)
 • A van 20:00 tot 21:00 uur (dinsdag en donderdag)

Het gehele protocol van KV Wolderwijd is samengesteld in samenwerking met de gemeente Zeewolde. Het protocol van het KNKV was daarbij het uitgangspunt.d korfballen in deze tijd.

Het gehele protocol kun je hier lezen:

Gaan we weer korfballen??? Ja, natuurlijk!

Zoals bekend mag er in beperkte vorm vanaf 29 april weer gesport worden in team verband. Voor iedereen tot en met 18 jaar zal dit mogelijk worden gemaakt. Hetzij wel onder strikte voorwaarden.

Ook bij KV Wolderwijd willen we vanaf donderdag 30 april weer van start gaan. Hiervoor zijn inmiddels plannen gemaakt door het bestuur en de TC. Deze plannen liggen nu ter goedkeuring bij de gemeente. Zij beslissen uiteindelijk of er gesport kan worden.

Zodra we meer info hebben zal deze via de bekende kanalen gedeeld worden. Waarbij een ieder dus rekening kan houden dat e als doelstelling hebben om donderdag 30 april weer met de trainingen voor de jeugd gaan beginnen.

Lees meer

Corona Update: Einde korfbal seizoen aangekondigd

Helaas, waar we allemaal al bang voor waren, gaat nu toch echt gebeuren: Geen korfbal meer tot de zomervakantie.

Het KNKV heeft het komende veldseizoen en alle daarbij behorende activiteiten afgelast.

In het kort:

 • Geen trainingen tot nader bericht
 • Geen competitie tot aan de zomervakantie
 • Geen kamp met Hemelvaart
 • Geen NK op onze velden
 • Geen activiteiten tot en met 1 juni

Het is bijna niet te geloven, maar het is echt waar. Uiteraard zullen we blijven kijken naar mogelijkheden die er misschien nog gaan komen.

Vragen:  stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Coronavirus (3): Hoe nu verder?

Ook als bestuur van KV Wolderwijd maken wij ons ernstige zorgen over het coronavirus en de gevolgen voor een ieder maar voor KV Wolderwijd en haar leden in het speciaal.
Laten we hopen dat dit virus onze leden en verwanten niet bereikt. Vooralsnog zullen we er niet vanaf zijn en zijn de bijkomnde maatregelen dan ook drastisch.

Wat weten we nu?

 • De zaal competitie is geheel afgelast. De competitie is stilgelegd, de eindstanden worden niet opgemaakt.
  Als gevolg hiervan zijn dus ook alle trainingen afgelast.
 • Het KNKV heeft besloten om tot in elke geval 16 april alle wedstrijden af te gelasten. Dit houdt in dat er 11 april ook GEEN oefenwedstrijden zullen zijn.
  Of de competitie dan start op zaterdag 18 april is dus ook nog maar de vraag.
 • Het paasontbijt/lunch op zaterdag 11 april zal dan ook NIET doorgaan. Helaas, maar het is niet anders.
 • Wil je toch een beetje actief blijven, dan bieden we alle leden de mogelijkheid aan om tegen een zeer gering bedrag een korfbalpaal te huren. Lekker voor in de achtertuin of voor op het veldje. Zie onze website voor meer info.

Lees meer

Update 2: Coronavirus: hoe en wat precies

In navolgoneg van eerdere berichten delen wij als bestuur van KV Wolderwijd het volgende in verband met het Coronavirus:

Tot en met 31 maart zijn alle competitiewedstrijd afgelast. Ook alle evenementen en andere bijeenkomsten zijn geannuleerd.

Voorlopig zijn ook alle trainingen afgelast. We zijn momenteel in overleg met alle andere verenigingen op het sportpark zodat we samen met een standpunt naar buiten kunnen komen over de trainingen.

Lees meer

Mededelingen met betrekking tot het Coronavirus

Het bestuur van KV Wolderwijd houdt de ontwikkeling omtrent het Coronavirus nauwlettend in de gaten. Enerzijds vanuit de gemeente Zeewolde, anderzijds van uit de korfbalbond.
De korfbalbond heeft ons vandaag onderstaande bericht gestuurd. Graag jullie aandacht hiervoor:

Als aanvulling op het advies van het RIVM over de basishygiëne volgt het KNKV het advies om bij de wedstrijden de komende periode het handen schudden met medespelers, tegenstanders en scheidsrechters te vermijden. Natuurlijk vragen wij korfballers elkaar nog steeds een prettige wedstrijd toe te wensen maar daarbij raden we aan een alternatief voor het handen schudden te gebruiken. Het KNKV adviseert het volgende:

 • Ontvang je clubgenoten, tegenstanders en de scheidsrechters nog net zo hartelijk maar zonder handen schudden;
 • Bedank de scheidsrechter na afloop mondeling zonder handen schudden;
 • Het blijft belangrijk om alleen een eigen bidon of waterfles te gebruiken;
 • Ben je scheidsrechter, gebruik dan alleen je eigen scheidsrechtersfluitje.

Lees meer

Speculaas Actie 2019 groot succes

Ook dit jaar is de speculaas actie weer een groot succes geworden. Niet alleen hebben we een record aan speculaas en andere lekkernijen verkocht, maar ook steeds meer bedrijven hebben ons weten te vinden.
Daarnaast was het dit jaar voor het eerst mogelijk om ook Online, in onze eigen webshop, te bestellen.

Maar het grootste gedeelte van de verkopen is toch gerealiseerd door onze eigen (jeugd)leden. De opbrengst van dit jaar is mede door de inzet van leden en vrijwilligers geëindigd op ruim  € 1700,- 
Een fantastisch bedrag!

Lees meer

Afscheid Kees Ruizendaal als bestuurslid KV Wolderwijd

Tijdens de algemene ledenvergadering van maandag 14 oktober hebben we afscheid genomen van Kees Ruizendaal als bestuurslid van KV Wolderwijd.

Kees heeft zich in de afgelopen jaren vol passie en met mooie ideeën ingezet voor KV Wolderwijd. Zijn 'dromen' zorgden altijd weer voor een frisse blik op bestaande zaken. Zo is de 'rotonde' reclame een resultaat van zijn 'anders dan anders' denken en doen.

Lees meer

Douchen na afloop van de training

Douchen na afloop van een wedstrijd of de training is niet verplicht bij KV Wolderwijd (zoals bij vele verenigingen wel het geval is) maar we willen het wel stimuleren. Zeker bij uitwedstrijden vinden we het eigenlijk heel normaal dat er gedouchd wordt. Zit je weer lekker fris in de auto op de terug weg.

Daarom hebben we thuis met ingang van heden de beschikking over 2 kleedkamers, 7 & 8, op de dinsdag en donderdag. Kleedkamer 7 voor de dames en kleedkamer 8 voor de heren.

Stap niet nat en bezweet op de fiets. Dit is onhygiënisch en ongezond!

Laat de kleedkamers na afloop schoon en netjes achter! Het is een kleine moeite om je schoenen buiten uit te slaan. En het is een kleine moeite om als laatste even een trekker door de kleedkamer te halen (één minuutje?). Alvast bedankt voor de medewerking!

Lees meer

Zaterdag 14 september: Start Grote Club Actie 2019

Op zaterdag 14 september is de start van de grote club actie. Ook dit jaar doen wij, als KV Wolderwijd, weer mee aan deze actie.

Doel voor dit jaar is om zo veel mogelijk loten te verkopen waarbij de opbrengst zal zijn voor het kamp wat we in 2020 weer willen organiseren.

Dit jaar zullen we de actie anders insteken dan voorgaande jaren. Kort maar krachtig, maximaal 3 weken. 

Ook dit jaar zijn er weer 3 verkoop manieren:

 1. De bekende loten boekjes met de automatishce incasso:  elk lid krijgt een boekje. Doel is om per lid minimaal 10 loten te verkopen.
 2. Contante loten: tijdens de Sport & Cultuurmarkt op zaterdag 14 september willen we zoveel mogelijke contante loten in het centrum van Zeewolde verkopen.
  Alle leden worden die dag voor of na hun wedstrijd verwacht een een handje te helpen in het dorp.
 3. Online verkoop: op een speciale pagina kan iedereen ook online loten aanschaffen. Dit is de pagina: Online Loten Kopen

Ook dit jaar rekenen we op de hulp en inzet van al onze leden om er een zo groot mogelijk succes van te maken.

Voor de actie in het centrum op zaterdag 14 september volgt zsm meer info.

Vakantie!

Het seizoen zit erop.

Met een lekkere en gezellige BBQ onder zeer warme omstandigheden hebben we afgelopen zaterdag, 29 juni, het seizoen officieel afgesloten.

Op de donderdagen 4, 11 en 18 juli is er voor iedereen de mogelijkheid om nog een 'balletje' te schieten op onze velden van 18:30 tot 20:00 uur.  Iedereen van jong tot oud is daarbij van harte welkom.

Ook zal de kantine open zijn, dus gezellig langskomen voor een kop koffie of een drankje kan altijd.

Op dinsdag 20 augustus zullen de eerste trainingen weer beginnen:  hou de website in de gaten welke teams wanneer gaan beginnen.

Lees meer

Bestuursagenda

Bestuursvergadering
woensdag 19 augustus
Aanvang: 19:30
Commissie Vergadering
maandag 28 september
Aanvang: 19:30
Algemene Leden Vergadering 2020
maandag 12 oktober
Aanvang: 19:30

Competitie Agenda

Start Veldcompetitie Najaar 2020
zaterdag 05 september
Aanvang: 09:00

Evenementen Agenda

Startdag seizoen 2020-2021
zaterdag 29 augustus
Aanvang: 09:00
Oliebollen Spektakel 2020
dinsdag 29 december
Aanvang: 15:00
Oliebollen Toernooi 2020
dinsdag 29 december
Aanvang: 19:00