"Verbondenheid groot bij KV Wolderwijd"

verbondenheid 5 tips voor betere relaties 720x340Maandag 22 januari: de 1e commissievergadering 2018. Een vergadering waarbij het bestuur en de commissies binnen KV Wolderwijd de voortgang en lopende zaken met elkaar delen. Dit met als doel om helder, duidelijk en open te zijn naar elkaar.

Dit keer een 'open' vergadering. Een 'inloopavond' voor ouders en leden waarbij het accent lag op het delen van info, het informeren van elkaar. Niet om commissieleden te werven.

Gezien de grote opkomst van ouders en leden, bleek de uitnodiging een trigger voor velen. Mooi om te ervaren dat velen het belang van deze avond inzagen. Na een ruime inleiding van de intrim voorzitter waarin uiteen werd gezet wat er allemaal gebeurt achter de schermen binnen KV Wolderwijd ontstond er een levendige discussie over verschillende zaken.

Als rode draad kwam meermalen naar boven dat binnen KV Wolderwijd de 'verbondenheid' groot is. Iets waar de aanwezigen erg blij mee waren en waar we als KV trots op mogen zijn. Het 'familie' gevoel en de 'strakke' organisatie werden door velen gezien als erg positief. Allemaal zaken die we als vereniging als 'USP' moeten inzetten om KV Wolderwijd te promoten in Zeewolde en omgeving.

Daarnaast werd er gehamerd op een succesvolle samenwerking met de Buurtsportcoaches en de basisscholen binnen Zeewolde. De Giga Kangoeroe dag op 29 mei is zo'n voorbeeld van een mooie samenwerking om de korfbalsport en KV Wolderwijd te promoten op alles basisscholen.

Punten die zijn voortgekomen uit deze bijeenkomst:

  • Verbondenheid en familie gevoel groot binnen KV Wolderwijd. Vasthouden.
  • Communicatie naar leden is goed, maar kan worden geoptimaliseerd met behulp van KNKV app.
  • Er worden leuke evenementen georganiseerd. 
  • Beachkorfbal organiseren is een kans.
  • Kampioenen parade in de Ziggo Dome oppakken als evenement voor de hele vereniging.
  • Begeleiding voor, tijdens en de trainingen en westrijden is goed geregeld.
  • Inzet en enthousiasme van trainers, coaches en vrijwilligers is mooi om te zien. 

Zijn er dan nog zaken die beter kunnen? 
Ja zeker, ook deze zijn benoemd.

Aandacht voor ledenbehoud is cruciaal. Hoe zorg je ervoor dat je huidige leden plezier in korfbal houden en hoe ga je om met signalen van leden die het niet meer na de zin hebben? 
Daarnaast is ledenwerving iets wat altijd in het achterhoofd zou moeten meespelen bij het maken van beslissingen en het organiseren van activiteiten. Momenteel is de vereniging te klein. We zullen weer terug moeten naar minimaal 10-11 teams om ook in de toekomst de korfbal sport in Zeewolde te kunnen blijven aanbieden.

Al met al kunnen we terug kijken op een geslaagde avond. De komende weken gaan we als bestuur verder met de ingewonnen informatie. 

Iedereen bedankt voor zijn of haar input en graag tot een volgende keer.

Namens het bestuur KV Wolderwijd
Ben Scharft

 

 

 

 

Activiteiten Agenda

Giga Kangoeroe dag 2019
dinsdag 28 mei
Aanvang: 08:30
Seizoensafsluiting
zaterdag 29 juni
Aanvang: 16:00

Bestuursagenda

Geen evenementen

Competitie Agenda

Geen evenementen

Facebook KV Wolderwijd logo