• KV Wolderwijd KangoeroeKlup

Groene Boekje

Privacy: Bescherming van persoonsgegevens

Privacy afvalinzameling PieterBas Automatisering Monique Hennekens 780x400Wanneer je onze website bezoekt, wil je geen pottenkijkers. Geen ongenode gasten die zien wat jij aan het doen bent op onze site. Of erger nog: die er met jouw persoonsgegevens vandoor gaan. Gelijk heb je. Dat zouden wij ook niet willen. Daarom doen we er alles aan om jouw privé-gegevens ook echt privé te houden.
Precies zoals we het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) dat voorschrijft.

KV Wolderwijd slaat je persoonlijke gegevens op in een beveiligde database. En daar blijven ze ook. We geven je informatie niet door aan derden voor commerciële doeleinden. Beloofd.
Om je lidmaadschap zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we wel eerst gegevens van je nodig.

Wat willen we van je weten?

  • Voor- en achternaam: 'Hey' zeg je maar tegen je vriendjes op straat. Toch?
  • Adres en woonplaats: Het juiste adres bezorgen is handig voor als er een keer iets gebeurt.
  • Telefoonnummer: We nemen graag contact met je op als dat nodig zou moeten zijn.
  • Bankgegevens: Om je contributie te kunnen innen hebben we je rekening nummer nodig.
  • IP-adres: Op onze velden herkennen we je aan je mooie ogen, op internet kijken we naar je IP-adres. We onthouden je voorkeuren en geven zo een passend advies.
  • E-mailadres: Je krijgt een e-mail over je verschillende zaken binnen KV Wolderwijd. We mailen je onze reactie wanneer jij ons jouw mening hebt laten weten. Ook onze nieuwsbrief krijg je per e-mail. Als je daarvoor toestemming geeft en als je daar blij van wordt. Ontvang je liever geen nieuwsbrieven en aanbiedingen meer? Je uitschrijven is zo gepiept via de link onderaan elke nieuwsbrief zelf.

Verder gebruiken we jouw gegevens voor het volgende:

  • Ledenadministratie: Je kunt met ons bellen, mailen, twitteren, facebooken en chatten. Om te zorgen dat je verhaal niet twee keer verteld hoeft te worden, onthouden we het. Oké, oké: met hulp van een notitie, want wij zijn stiekem ook maar mensen.
  • Account: In je account op www.kvwolderwijd.nl staan jouw persoonlijke gegevens. Naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en inloggegevens. Handig, dan hoef je deze gegevens niet elke keer opnieuw in te voeren.
  • Nieuwsbrieven: Je kunt je aanmelden voor verschillende nieuwsbrieven. Algemene én persoonlijke. Ontvang je liever geen nieuwsbrieven meer? Je uitschrijven is zo gepiept via de link onderaan de nieuwsbrief zelf.

Wil je je persoonsgegevens inkijken? Of wil je gegevens wijzigen of verwijderen uit ons systeem? Geen probleem. Laat het ons weten per post of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Teamsport en blessure leed

Bij een teamsport zijn tactiek, strategie en samenwerking vaak belangrijker in het bepalen van het resultaat dan een individuele, meetbare prestatie. Zo staat het in Wikipedia. Voor de amateursport is vooral de samenwerking van belang. Voor onze vereniging geldt dat niet anders, samen plezier hebben in de korfbalsport. Dat is het credo van KV Wolderwijd. Dat betekent dus niet alleen tijdens de wedstrijden op zaterdag, maar ook bij het trainen, training geven, fluiten, activiteiten organiseren en besturen. En het betekent ook met z’n allen de tent draaiende houden. Maar samen betekent ook elkaar ondersteunen en motiveren. Door je lidmaatschap verbind jij je aan onze vereniging met al deze plezierige aspecten.
Maar wat als je een blessure op loopt of ziek wordt en niet meer kunt spelen en trainen. Dan valt er wel een deel van het plezier weg; maar je hoort nog steeds bij het team en de vereniging. Dat betekent dat het team de plicht heeft jou te blijven ondersteunen. Maar ook jij kunt het team nog ondersteunen, aanmoedigen en waar mogelijk je afgesproken taken voor de vereniging nog uitvoeren.
Bij Wolderwijd geldt dat bij afwezigheid van de eerste drie maanden alles zo doorgaat als het was. En zolang er gebruik van accommodatie en materiaal gemaakt wordt blijft dat ook zo. De contributie blijft verschuldigd en taken moeten indien mogelijk uitgevoerd blijven worden. Anders wordt het als genezing wel heel lang op zich laat wachten. Dan kan een reductie op de contributie besproken worden maar daar zullen dan verenigingondersteunende taken tegenover moeten staan.
Voor ingeplande taken als kantinedienst, rijden of fluiten blijf je altijd zelf verantwoordelijk. Samen met je teamgenoten moet dan een oplossing worden gezocht. De planning kan daar niet mee opgezadeld worden.
Als we ons met zijn allen voor elkaar inzetten kan het leed van een blessure of ziekte best verzacht worden. Betrokkenheid is voor onze vereniging het aller grootste belang.

KV Wolderwijd

Wegwijs binnen KV Wolderwijd

Als je eenmaal lid bent geworden van KV Wolderwijd zijn de volgende pagina’s van dit groene boekje handig om een beetje wegwijs te worden binnen de vereniging.

Waar en wanneer trainen we? Waar vind je alle informatie die je nodig hebt? En nog veel meer!


COMMUNICATIE

Op de hoogte zijn van alle nieuwe en belangrijke informatie binnen de vereniging kan op vele verschillende manieren. Zo wordt er met regelmaat een digitaal K@Veetje nieuwsflits verzonden om je op de hoogte te houden van al het nieuws.
Wil je de weekflits ontvangen meld je dan aan op de website! In het linker menu aan de zijkant van de website kun je, je aanmelden voor de weekflits door naam en e-mail in te vullen. 

Op onze site www.kvwolderwijd.nl vind je naast algemene informatie ook het competitieprogramma terug en aankondigingen en verslagen van alle activiteiten. Regelmatig worden er bovendien foto’s geplaatst van wedstrijden of nevenactiviteiten om nog eens na te kunnen genieten.

Ook het laatste nieuws uit de club mag natuurlijk niet ontbreken. Op de website kun je zelf artikelen plaatsen, bijvoorbeeld een wedstrijd verslag van je team. Dit kun je doen door je als lid te laten registreren op de website. Dit kun je doen in het linker menu onder het kopje ‘Inloggen Leden’.
Via e-mail is de redactie van het k@veetje te  bereikbaar op:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


ACCOMMODATIE

Korfbal is een binnen- en buitensport. Dat betekent, dat wij in het voor- en najaar (april-mei en september-oktober) een veldcompetitie spelen en buiten trainen en in de wintermaanden een zaalcompetitie spelen en binnen trainen.
Voor de buitenwedstrijden hebben we de beschikking over een eigen kunstgrasveld. Sinds 15 april 2017 beschikken we over onze eigen kantine, met een geheel nieuwe materiaal berging.
De kleedkamers bevinden zich in sportzaal “De Horst”.
Tijdens de zaalcompetitie spelen we onze thuiswedstrijden in sporthal  “De Horst”. Hier bevinden zich ook de kantine en de kleedkamers.


TRAINING

Dinsdag- en de donderdagavond zijn de vaste trainingsavonden binnen Wolderwijd, zowel op het veld als in de zaal. De meeste teams trainen op dinsdagavond. Een aantal teams traint zelfs 2 keer per week. Tijdens de zaalcompetitie is het niet altijd mogelijk om op de gewenste avonden voldoende zaaluren te krijgen. We wijken dan uit naar een andere dag. De maandagavond en de vrijdagavond zijn meestal vrij van trainingen. De trainingstijden vind je voor elk team zijn terug te vinden op onze website


WEDSTRIJDEN

Wedstrijden worden in principe op zaterdag gespeeld. Het wedstrijdschema bestaat uit een aantal thuiswedstrijden en een aantal uitwedstrijden. 

Pupillen en aspiranten spelen meestal in de ochtend uitwedstrijden, thuis vanaf 10.30. Junioren en senioren spelen in de regel in de middag, tijdens de zaalcompetitie komt het ook voor dat er wedstrijden in de avond worden vastgesteld. Midweek-leden spelen op woensdagavond competitiewedstrijden, Recreanten Korfbalfitters en trainende leden spelen geen competitie.


ZAALDIENST EN KANTINEDIENST

Om alle zaken in goede banen te leiden tijdens de wedstrijden zijn er een aantal taken die moeten worden uitgevoerd. Het secretariaat verdeelt deze activiteiten zo eerlijk mogelijk over de leden, en bij de kinderen over de ouders/verzorgers. Per mail wordt je op de hoogte gehouden van de momenten dat je ingedeeld bent voor een dienst.

Indien je onverhoopt niet kunt, dan dien je zelf voor vervanging te zorgen. Wij proberen bij de indeling er voor te zorgen dat de taak zoveel mogelijk samenvalt met de wedstrijden die de betreffende kinderen moeten spelen.


VERVOER

Het vervoer van en naar uitwedstrijden wordt gepland door het secretariaat. Alle (ouders van) spelende leden worden ingedeeld in een rijschema. Indien de leden zelf niet in staat zijn om het vervoer naar de uitwedstrijden te verzorgen dienen zij zelf voor een wisseling/vervanging te zorgen.
Bij uitwedstrijden is het vertrek vanaf de parkeerplaats bij sporthal “de Horst”. 


TOERNOOIEN

Toernooien worden in principe op zaterdag gespeeld. De data voor de toernooien zullen zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt. Door de verantwoordelijke commissie.  In principe worden alle wedstrijdspelers ook verwacht op de toernooien. Hiervoor zal een separaat indelingsschema, begeleidersschema en rijschema worden gemaakt. Toernooien duren over het algemeen de hele dag. Tijdens de toernooien wordt de wedstrijdkleding van KV Wolderwijd gedragen. Over het algemeen zijn er tijdens toernooien mogelijkheden voor het kopen van consumpties bij de ontvangende club. Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf eten en drinken meenemen.


EVENEMENTEN EN ACTIVITEITEN

Naast korfbal worden er bij Wolderwijd nog zeer regelmatig nevenactiviteiten georganiseerd. Daarvoor zorgt de activiteitencommissie. Je bent van harte welkom tijdens deze activiteiten zoals spelletjesmiddag, laddercompetitie, sinterklaas, knutselmiddag, barbecue, filmavond, kinderdisco en nog veel meer!
Ook organiseren wij ieder jaar in september het schoolkorfbaltoernooi voor de groepen 5 van de basisscholen uit Zeewolde.

Daarnaast doet Wolderwijd mee aan toernooien of dagactiviteiten zoals Junior-Fun, eventueel de Aspiranten survival dag en de welpendagen. Ook proberen we elke zomer een kamp te organiseren voor de jeugd. Voor meer informatie over de verschillende activiteiten kun je terecht bij de activiteitencommissie.

Via e-mail is de activiteitencommissie bereikbaar op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


TEAMINDELING

De teamindeling wordt gemaakt door de commissie technische zaken op basis van je leeftijd en kwaliteit. Het is mogelijk, dat je in een hoger of lager team wordt ingedeeld als dat noodzakelijk is omdat er niet voldoende leden zijn van jouw eigen leeftijd. 

Indien er iets aan de teamindeling verandert, lees je dat op onze website. In de meeste gevallen zal de een lid van de commissie technische zaken ook persoonlijk met je praten. Jouw team verwacht van je, dat je op tijd aanwezig bent voor trainingen en wedstrijden. Indien je niet kunt spelen, meld je dan tijdig af bij het wedstrijdsecretariaat en bij je trainer en/of coach. We kunnen dan een vervanger voor je zoeken. Het kan ook zijn dat je zelf wordt gevraagd om in een ander team te spelen.


WEDSTRIJDKLEDING

Het verenigingstenue tijdens de wedstrijden bestaat voor dames uit een groen shirt met kobaltblauwe rok en voor de heren uit een groen shirt met kobaltblauwe broek. Wolderwijd verstrekt in bruikleen op basis van huur deze kleding aan alle leden. Zie voor de kosten onder “contributie”.

De wedstrijdkleding mag je alleen tijdens toernooien en wedstrijden gebruiken die onder de naam van Wolderwijd worden gespeeld. Trainingspakken en tassen dienen ook gebruikt te worden op wedstrijddagen. Je hebt minimaal een kwartier voor de wedstrijd je pak aan en na de wedstrijd doe je dit ook.

Sommige teams worden gesponsord. Ondanks dat de sponsor deze kleding verstrekt moet je dus als speler of speelster wel huur betalen. Door deze regeling is het mogelijk dat alle leden tegen een relatief lage prijs kleding kunnen huren. 

Op het veld spelen we met voetbalschoenen of kunstgrasschoenen die geschikt zijn om ook op gras te spelen. In de zaal wordt gespeeld met zaalschoenen. Houd er rekening mee, dat het in veel sporthallen verboden is om met zwarte zolen te spelen.


DONATEURS

Voor ouders, oud-korfballers, opa’s, oma’s, en andere belangstellenden is het mogelijk om donateur te worden van KV Wolderwijd. Je helpt op deze manier mee om de activiteiten van KV Wolderwijd te ondersteunen.

Je kunt als donateur deelnemen aan alle nevenactiviteiten van de vereniging, en je wordt op de hoogte gehouden van alle activiteiten.

Natuurlijk ontvang je ook het clubblad, en ben je van harte welkom op onze jaarlijkse barbecue! Donateur kun je al worden vanaf 20 euro per jaar!

Commissies binnen KV Wolderwijd

De volgende commissies zorgen ervoor dat er allerlei leuke activiteiten worden georganiseerd bij KV. Wolderwijd, voor jong en oud!

We stellen de commissies kort aan je voor. Mocht je vragen hebben, heb je een leuk idee voor een activiteit of lijkt het je leuk om ze een handje te helpen dan kun je mailen naar het bijbehorende email adres.


Activiteitencommissie

De activiteitencommissie is een enthousiaste commissie die allerlei activiteiten voor je organiseert naast het korfballen. Zo organiseren zij het jaarlijks terugkerende paasontbijt , de afsluitende barbecue, de opening van het nieuwe seizoen, bezoeken van de Korfbal Challenge en de korfballeauge finale in Rotterdam, vossenjacht en lopen ze met veel leden de avondvierdaagse!

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Kantinecommissie

De kantine commissie zorgt er voor dat de kantine op wedstrijddagen en tijdens activiteiten geopend is.
Niet alleen jij kunt hier iets halen maar ook de tegenstanders en ouders kunnen hier terecht voor bijvoorbeeld  een kopje koffie, thee of onze beroemde tosti! Daarnaast is de kantinecommissie ook altijd aanwezig bij belangrijke activiteiten zoals het paasontbijt, de barbecue, het schoolkorfbaltoernooi en de opening van het nieuwe seizoen om de kantine draaiende te houden!

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Schoolkorfbalcommissie

De schoolkorfbalcommissie zorgt er voor dat er jaarlijks een groots schoolkorfbaltoernooi gehouden kan worden in het begin van het school jaar voor alle groepen vijf van de basisschool in Zeewolde. Alle deelnemende teams kunnen ook deelnemen aan leuke oefentrainingen om nog meer kans te maken op die vel begeerde beker op het toernooi.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Toernooicommissie

De toernooicommissie maakt het mogelijk dat je elk jaar meerdere toernooien kunt spelen. Zo spelen we thuis op ons eigen veld bij de opening van het seizoen een ouder-kind toernooi. Met de hele vereniging spelen we een openingstoernooi en een afsluitend toernooi bij een andere vereniging. De Senioren en A-junioren spelen in de zomer een Beachkorfbaltoernooi. In de kerst bezoeken de C- en B-aspiranten de Korfbal Challenge in Rotterdam.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lid worden doe je zo!

De volgende pagina van dit groene boekje leggen je uit hoe je lid kunt worden van KV Wolderwijd

 


LIDMAATSCHAP

Als je drie keer hebt meegetraind en je het leuk vind om verder te trainen in een eigen team dan kun je op elk moment lid worden van Wolderwijd.
Na 3 trainingen bepaal je of je lid wordt van Wolderwijd. Je kunt dan het aanmeldingsformulier (te vinden op de website) invullen en afgeven bij het secretariaat, samen met 2 recente pasfoto’s.

Vanaf dat moment betaal je contributie voor je lidmaatschap. Een lidmaatschap duurt altijd tot het eind van het lopende seizoen en kan niet tussentijds worden opgezegd. Vergeet niet, dat je deel uit maakt van een team en je teamleden verwachten van je dat je hen niet midden in een seizoen in de steek laat. Bovendien betaalt Wolderwijd voor jou ook contributie aan de korfbalbond en die contributie moet voor een heel jaar vooruit worden betaald.

Indien je toch wilt opzeggen, doe dat dan voor 1 mei van het lopende verenigingsjaar. Een lidmaatschap duurt altijd tot 30 juni van het lopende verenigingsjaar. Als we niets van je horen, gaan we ervan uit, dat je komend seizoen ook nog bij Wolderwijd speelt.


SECRETARIAAT

Bij het secretariaat kun je het aanmeldingsformulier inleveren samen met 2 recente pasfoto’s. Deze pasfoto’s worden gebruikt voor de wedstrijdkaarten zodat je ook wedstrijden mag gaan spelen.

Bij het secretariaat kun je ook terecht voor wijzigingen in je adres of wijzigingen van andere gegevens. Als je vragen hebt over je lidmaatschap kun je ook altijd bij de ledenadministratie terecht.

Alle schriftelijke communicatie kan worden gestuurd naar:

Futenweg 4
3898 LG  Zeewolde

Via e-mail is de ledenadministratie bereikbaar op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


CONTRIBUTIE

Binnen de korfbalsport zijn er verschillende leeftijdscategorieën. De contributie die je voor je lidmaatschap betaalt is afhankelijk van je leeftijd.

In onderstaande tabel zie je wat je aan contributie verschuldigd bent. We gaan daarbij altijd uit van je leeftijd per 1 oktober van het lopende verenigingsjaar. De meest recente bedragen kun je altijd vinden op onze website.

De betalingen vinden plaats door middel van automatische incasso. Het aanmeldingsformulier is tevens een machtigingsformulier. De incasso vindt plaats in 12 maandelijkse termijnen. Op verzoek kan dit in 1 jaartermijn. De maandtermijn is voor spelende leden inclusief een vergoeding van €18,00 voor het gebruik van de wedstrijdkleding.

Een overzicht van de contributie bedragen vindt u hier: Contributie KV Wolderwijd

Het rekeningnummer van KV Wolderwijd is NL18 INGB 0000 3260 04 ten name van Korfbalvereniging Wolderwijd te Zeewolde.


PENNINGMEESTER

Voor meer informatie over de contributie of betalingen kun je terecht bij de penningmeester van de vereniging, Wim van den Bosch.

Via e-mail is de penningmeester bereikbaar op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

PRIVACY

Wolderwijd verwerkt je gegevens in een bestand, dat ook aan de korfbalbond wordt verstrekt. Binnen Wolderwijd worden de ledenlijsten gepubliceerd in de programmaboekjes van de veld- en zaalcompetitie en eventueel gebruikt door verschillende commissies en werkgroepen.

Er worden echter geen persoonlijke gegevens verstrekt aan bedrijven of instellingen. Wanneer er bepaalde acties zijn van sponsors of ondernemers worden die meestal via de website of het K@Veetje verspreid.

Leden vertellen

Froukje (A1)

Leden vertellen FroukjeLeuk dat je (weer) wil gaan korfballen! Ik ben Froukje Zuidema en ik ben al 16 jaar. Ik ben begonnen met korfballen als een echt klein kangoeroetje bij de Kangoeroe Klub en nu zit ik al weer in A1.

Ik kan je vertellen dat de tijd snel ging door alle leuke dingen die we deden en nog steeds doen. Van trainen tot aan toernooien. Het is altijd gezellig met leuke trainers die je veel leren en  vol enthousiasme trainen geven.
Ik ben zelf ook trainster en coach van een E-team en dat vind ik ontzettend leuk om te doen! De gezelligheid van de kinderen en de lol die je kan beleven.

Zelf spelen blijft natuurlijk ook erg leuk, je wordt steeds beter en beter! Als je van gezelligheid het team en spel houdt blijft het altijd gezellig en leuk. KV Wolderwijd is een vereniging waar hard getraind wordt maar waar het gezellig blijft!

Ik hoop je snel te zien op het Korfbalveld zodat ik je kan aanmoedigen!


Nura  (Senioren 1)

Leden vertellen NuraIk ben Nura en ik ben 17 jaar. Bij ons thuis korfbalde alleen mijn broertje. Ik deed allemaal verschillende sporten zoals dansen en tennissen.

Toen ik 11 jaar was, hockeyde ik op het veld naast het vroegere korfbalveld. Maar de sfeer van het korfbalveld trok mij veel meer waardoor ik al binnen 2 jaar stopte met hockeyen en bij KV Wolderwijd was beland. Sindsdien ben ik niet meer weggegaan.

Ik vind elke training en wedstrijd weer gezellig en ik kijk er enorm naar uit. KV Wolderwijd bewijst dat het een echte teamsport is, je doet veel activiteiten en er wordt naast het serieuze sporten ook veel gelachen. Ik heb veel vrienden en vriendinnen bij KV Wolderwijd waardoor er een hechte band met zowel de leden als de sport ontstaat.

Heb jij ook zin in een gezellige en sportieve club? Je bent altijd welkom een kijkje te komen nemen!


Wim (Senioren 3)

Leden vertellen WimKorfbal is een unieke sport tussen alle teambalsporten die we in ons land kennen. Het is een gemengde sport. Met jongens en meisjes of dames en heren in één team. Dat maakt het al erg gezellig. Het is ook nog eens een sport waar bij het samenspelen erg belangrijk is. Als je de bal hebt ben je helemaal afhankelijk van wat je teamgenoten doen. Je mag niet lopen of dribbelen met de bal, alleen spel is dus niet mogelijk. Je medespelers moeten dan de oplossing bieden. Dat maakt het erg moeilijk maar juist ook weer leuk omdat je het dan echt samen doet.  

Zelf ben ik pas “heel oud” gaan korfballen. Op m’n 49e  begonnen met wedstrijden spelen. Door het zelf te doen kom je achter hoe leuk het is. Nu vind ik het jammer dat ik niet veel eerder ben gaan korfballen.  

In een team spelen is echt mijn ding. Daarom vind ik het ook leuk om in het bestuur van de vereniging te zitten. Besturen is ook een teamsport. Samenwerken is dan ook heel belangrijk. En ons doel is om zo veel mogelijk mensen te laten genieten van die mooie korfbalsport. Door de schoolkorfbaltoernooien, de Kangoeroe Klub en de instuiven proberen we zoveel mogelijk jonge kinderen en hun ouders kennis te laten maken met het korfballen. Dat hoeven we als bestuur niet alleen te doen. Gelukkig hebben we bij KV Wolderwijd heel veel leden die mee helpen.

Ook dat maakt het weer erg gezellig. We moeten voorkomen dat er mensen in Zeewolde zijn die net als ik later zeggen: “ik had veel eerder op korfbal moeten gaan”.

 


Lynn (E1)

Leden vertellen LynnHoi! Ik zat op turnen  en dat vond ik niet meer leuk.  Ik ging bij dansen kijken en dat vond ik ook niet leuk.

Toen ging ik bij mijn zus bij korfbal kijken en dat wou ik ook proberen  maar ik zat nog wel  te twijfelen. En toen vond ik het toch wel heel erg leuk.

Ik speel nu in de E1, dat is een super leuk team. Mijn  coaches zijn Liesbeth  en Froukje  en die zijn erg goed. Ik vind korfbal ook leuk omdat  je speelt met jongens en meisjes samen.

Als jij ook komt korfballen dan kom je bij een hele leuke vereniging. Er is altijd wat te doen zowel  op het veld en in de zaal.

Kom jij ook eens kijken?

 


Sam (E1)

Leden vertellen SamHallo ik ben Sam ik ben 10 jaar. Ik ben gaan korfballen door me vader want die zat vroeger ook op korfbal, toen ben ik bij wedstrijden van Anouk gaan kijken.

Het leek me heel leuk en toen begon ik met korfballen. Nu wil ik echt niet meer een andere sport doen want het is zo leuk, ik vind het extra speciale sport omdat het bijna de enige sport is waar jongen en meisjes bij elkaar in het team zitten en daardoor vind ik het heel leuk.

Dus als je het een leuke sport lijkt kom dan is een kijkje nemen op het korfbal veld bij de horst.

Andere informatie vind je op www.kvwolderwijd.nl 

 


Robert ( Senioren 2/Midweek 1 )

Leden vertellen RobertHoi allemaal, Ik ben Robert en ik ben 21 jaar. Ik zit al sinds de bassischool op korfbal bij KV Wolderwijd.

Ik begon als jeugdspeler in de D1 en zit nu bij de senioren. In de 10 jaar dat ik bij KV Wolderwijd speel heb ik het altijd erg naar me zin gehad. Daarbij heb ik altijd in een erg leuk team gespeeld en een hoop vrienden gemaakt. Daarnaast is het ook erg leuk om naast de mensen die vroeger je trainer waren, er nu zelf bij in het team te zitten.

Ik ben de sport uiteindelijk ook zo leuk gaan vinden dat ik zelf ben gaan trainen geven en dat doe ik nu ook al 5 jaar, van de F-jes tot aan de senioren. Het gaat bij Wolderwijd dan ook niet alleen om het spelen en trainen maar ook om de gezelligheid eromheen. Daardoor ben ik de zaterdag vaak van ’s ochtends vroeg tot aan het einde van de middag op het veld te vinden. Dus als je een leuke sport zoekt waarbij je traint, wedstrijden speelt, aan toernooien meedoet, leuke activiteiten ernaast doet, en een hoop gezelligheid ernaast vind.

Hoop ik je snel te zien op het korfbalveld.

Een keertje meetrainen?

TRAIN EEN KEERTJE MEE!

Train een keertje meeWil je een keertje een bal door het beroemde gele mandje proberen te gooien? Kijken of je een verborgen talent hebt voor het spelletje korfbal? Ervaren hoe het is om samen met meisjes en jongens één team te vormen? Of wil je sfeer proeven bij onze vereniging? Train dan een keertje mee!

Je kunt bij Wolderwijd drie keer gratis meetrainen om te kijken of korfbal en de vereniging bij je past voordat je lid wordt. De meeste teams trainen op dinsdag en/of donderdag op het korfbalveld of in de zaal. Voor de actuele trainingstijden kun je kijken op www.kvwolderwijd.nl

Hou de muis op het knopje “Competitie” in het keuzemenu en klik op trainingstijden.

Een wedstrijd bekijken kan natuurlijk ook. Elke zaterdag worden er wedstrijden van de competitie gespeeld. Wil je weten welke teams deze week een thuis wedstrijd spelen en hoe laat? Ook dan kun je terecht op onze website.

Hiervoor hou je ook de muis op de knop “Competitie” in het keuzemenu en klik vervolgens op programma.

Wil je een keertje mee trainen? Laat het ons dan even weten via een mailtje aan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ben je 4,5 of 6 jaar? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We hopen je snel een keertje op de training te zien!

Voorwoord

Welkom bij Korfbal Vereniging Wolderwijd!

Onlangs ben je lid geworden van KV Wolderwijd, of misschien denk je er over om lid te worden. In dit boekje tref je de eerste algemene informatie aan om je een beetje wegwijs te maken. Je kunt dan snel zien waar je terecht kunt met vragen.

Het boekje is ook bedoeld als naslagwerk om later nog eens wat antwoorden in terug te vinden.

Wij zijn de korfbalvereniging van Zeewolde. Sinds kort kunnen we spelen op een prachtig kunstgrasveld. En hebben we de beschikking over een kleine gezellige kantine. Je kunt bij KV Wolderwijd terecht voor wedstrijd- , breedte- en recreatiefkorfbal. We hopen dat je Wolderwijd, net als de circa 120 andere leden, leert kennen als een open vereniging waar je altijd welkom bent, waar je nieuwe vriendschappen kunt sluiten en waar je plezier kunt beleven aan sport én aan nevenactiviteiten.

En mocht je vragen hebben of ergens mee zitten? Laat het dan gewoon even weten! Korfbal is immers een teamsport. Andere Wolderwijd-ers staan graag voor je klaar!

En natuurlijk vindt je de meest recente informatie op onze site: www.kvwolderwijd.nl

Heel veel plezier gewenst bij KV Wolderwijd!

 

Namens het bestuur,

Bert Bakker

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
036-5222148

Korfbal made in Holland

made in holland 2011 webOnbekend maakt onbemind. Dat geldt helaas ook voor korfbal en daar hebben wij als korfballers soms last van. Tijd voor actie dus! Het KNKV introduceert daarom een nieuw beeldmerk dat de trots van korfballers weergeeft: Made in Holland! Iedereen mag het weten.

Jij als één van de 100.000 leden van het KNKV weet wel beter: korfbal is leuk, zeker niet voor mietjes en het is topsport. Dat in tegenstelling tot hoe de buitenwacht in het algemeen over onze sport denkt.
De kracht van korfbal is te omschrijven aan de hand van vier waarden: veelzijdigheid, toegankelijkheid, sociaal en tweede familie. Korfbal is ingevoerd in alle ‘lagen’ van de samenleving. De sport is zowel op topniveau als recreatief te bedrijven. Het herbergt allround atleten, maar ook gezelligheidssporters. Niet voor niets hebben we het dikwijls over “Korfbal: Iedereen doet mee!”.


Dat moeten we met alle 100.000 ambassadeurs van het korfbal uitdragen. We moeten zorgen voor bekendheid en de vooroordelen wegnemen. We zijn zelf hartstikke trots op onze sport. Daarom mogen we er ook best vol passie en enthousiasme over vertellen.

Om de identiteit te visualiseren heeft het KNKV een nieuw beeldmerk aangenomen dat laat zien waar korfbal voor staat. Korfbal is de enige echte Nederlandse sport, het is topsport, het is een sport waar mannen en vrouwen samen spelen, het is een sport met Hollandse waarden als sociaal en familie. Het nieuwe beeldmerk is daarom “Made in Holland” geworden.

Lees meer...

Historie van Korfbal

Ontstaan van korfbal
Korfbal is in 1902 bedacht door de Amsterdamse onderwijzer Nico Broekhuysen. In die tijd moest men hard werken om de touwtjes aan elkaar te knopen en zelfs kinderen moesten werken. De Amsterdamse Bond voor Lichamelijke Opvoeding (ABLO) besloot dat gymnastiek een goed middel zou zijn om de kinderen gezond bezig te laten zijn en ze afleiding te geven. De onderwijzers wisten echter niet goed hoe ze gymnastiekles moesten geven. Daarom stuurde de ABLO onderwijzers naar cursussen in Zweden om ze dit te leren.

In 1902 werd Nico Broekhuysen naar Nääs in Zweden gestuurd om een cursus te volgen. Een van de onderdelen was kennis maken met spelletjes in de open lucht. Bij één spel (Ringboll) moest men een bal door een ring gooien. Die ring zat aan een paal van 3 meter hoog. De sporters werden verdeeld over 3 vakken. Ringboll werd gemengd gespeeld, wat in die tijd haast ondenkbaar was. Daarnaast mochten de spelers en speelsters niet uit hun vak komen.

Bij terugkomst in Amsterdam besloot Nico Broekhuysen met de leerlingen van zijn klas een soortgelijk spel te spelen. Ringboll werd aangepast. De ring aan de paal verdween en maakte plaats voor de bekende rieten manden. Hierdoor kon beter worden geoordeeld of er gescoord werd. Verder werden de spelregels zo aangepast dat de kinderen ze konden begrijpen en werd de naam veranderd in korfbal.

Lees meer...

Dit is Korfbal

De bedoeling van korfbal is dat de aanvallers doelpunten maken en dat de verdedigers dit proberen te voorkomen. Een doelpunt wordt gescoord als een aanvaller de bal van boven af door de korf weet te gooien. Korfbal is een zeer veelzijdige sport. Je moet goed kunnen aanvallen, maar ook goed kunnen verdedigen en je moet zowel technisch als tactisch zijn. Daarnaast moet je snelheid, uithoudingsvermogen en kracht hebben. En je moet ook nog eens goed met een bal overweg kunnen!

Geschiedenis
Korfbal is ooit bedacht door de Amsterdammer Nico Broekhuysen. Het was in 1902 toen hij naar Zweden werd gestuurd om te leren hoe je gymnastieklessen moest geven. Eén van de spelletjes die hij daar leerde was Ringboll. Dit was een spel die door jongens en meisjes samen werd gespeeld. De bedoeling was om de bal door een ring te gooien die aan een paal van drie meter hoog hing. Ringboll werd gespeeld in drie vakken; een aanvalsvak, een verdedigingsvak en een middenvak. 

Nico Broekhuysen vond dit spel zo leuk dat hij het ook ging spelen op de school waar hij les gaf. Hij veranderde de regels een klein beetje en de naam van dit nieuwe spel werd korfbal. Korfbal werd al snel populair in Nederland.
Wist je dat korfbal tot in 1991-1992 met drie vakken werd gespeeld? Daarna is het middenvak verdwenen en is het ‘tweevakskorfbal’ ontstaan. Tegenwoordig zijn er zelfs teams die in één vak spelen! 

Lees meer...

Toernooien

TOERNOOIEN

Toernooien worden in principe op zaterdag gespeeld. De data voor de toernooien zullen zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt door de verantwoordelijke commissie.

In principe worden alle wedstrijdspelers ook verwacht op de toernooien. Hiervoor zal een separaat indelingsschema, begeleidersschema en rijschema worden germaakt.
Toernooien duren over het algemeen de hele dag. Tijdens de toernooien wordt de wedstrijdkleding van KV Wolderwijd gedragen. Over het algemeen zijn er tijdens toernooien mogelijkheden voor het kopen van consumpties bij de ontvangende club. Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf eten en drinken meenemen.

Wedstrijden

WEDSTRIJDEN

Wedstrijden worden in principe op zaterdag gespeeld. Het wedstrijdschema bestaat uit een aantal thuiswedstrijden en een aantal uitwedstrijden. 
Pupillen en aspiranten spelen meestal in de ochtend uitwedstrijden, thuis vanaf 10.00 uur.

Junioren en senioren spelen in de regel in de middag, tijdens de zaalcompetitie komt het ook voor dat de er wedstrijden in de avond worden vastgesteld.

Als er voldoende welpen in de leeftijd van 6 en 7 jaar zijn, wordt er ook aan de welpencompetitie meegedaan. Voor alle welpen worden een aantal speciale welpenspeldagen georganiseerd.

De 5-jarigen doen niet mee aan deze competitie.

Midweek-leden spelen op woensdagavond competitiewedstrijden. Is er geen competitiewedstrijd dan is er de mogelijkheid om te trainen.
Recreanten, Korfbalfitters en trainende leden spelen geen competitie.

Shop Onlie: Sponsorkliks

KV Wolderwijd Sponsorkliks

Contact gegevens

Zaal/Veld locatie

Horsterweg 202A
3893 AA ZEEWOLDE

Veldtype: Kunstgras

 

Mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Algemeen:
036-5386444

Wedstrijdsecretariaat:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


KV Wolderwijd
weergeven op kaart

Zoeken

Activiteiten Agenda

Giga Kangoeroe dag
dinsdag 29 mei
Aanvang: 09:00
Avond4Daagse
dinsdag 05 juni
Aanvang: 00:00
Afsluitende BBQ
zaterdag 16 juni
Aanvang: 16:00

Bestuursagenda

Bestuursvergadering
maandag 23 april
Aanvang: 19:30
Commissie Vergadering
maandag 28 mei
Aanvang: 19:30
Bestuursvergadering
maandag 25 juni
Aanvang: 19:30
  • KV Wolderwijd