Hallo, heb je een vraag? Of wil je iets weten? Dat kan eenvoudig door te gaan 'Appen' Of stuur een mailtje naar info@kvwolderwijd.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page

Technische Zaken

Mini Competitie Juni 2021

Eindelijk, we gaan weer competitie spelen. En wel in de nieuwe teams tot en met de A.

Het schema voor deze mini competitie is bekend. 2 thuiswedstrijden op 12 en 26 juni, 1 uitwedstrijd op 19 juni. In onderstaand overzicht staan de aanvangstijden, vertrektijden en verzameltijden. Maar ook de chauffeurs. (onderling ruilen mag)

De scheidsrechters en kantinediensten worden geregeld. Alles staat dus in de steigers voor een paar leuke gezellige wedstrijden.

Lees meer

COMPETITIE | Zaterdag 12, 19 en 26 juni 'halve' jeugdcompetitie

We gaan weer korfballen! We mogen weer een 3 tal wedstrijden gaan spelen in de nabije omgeving van Zeewolde.

Alle jeugdteams van volgend seizoen zullen op zaterdag 12, 19 en 26 juni een wedstrijd uit of thuis spelen. Het programma zal tegen het weekend bekend worden.
Gezien het feit dat het erg kort dag is en er nog een hoop geregeld moet worden hopen we dat alle spelers en ouders deze data zoveel mogelijk vrij houden.

Via de app groepen zal bijvoorbeeld het vervoer naar de uitwedstrijden geregeld moeten worden. Dat kunnen we deze keer niet centraal regelen gezien de korte voorbereiding.

Voor de kantinediensten tijdens thuiswedstrijden doen we een beroep op onze vrijwillgers en ouders. Ook dit zal las-minute werk zijn. Graag ook ieders medewerking in deze.

Lees meer

Teamindeling seizoen 2021-2022: De trainers

De afgelopen weken is de TC vele uren in de weer geweest om te kijken welke trainers er bij welke teams passen. Vele opties en ideeën zijn voorbij gekomen en besproken.
Ook dit jaar een erg lastig en complex proces. Je wilt het graag iedereen naar de zin maken, maar dat is helaas niet altijd mogelijk.
Het uitgangspunt van de TC is dat er op elk team minimaal 2, maar het liefst 3 trainers staan. Dit heeft als voordeel dat een trainer ook een keer kan afzeggen.
Voor komend seizoen willen we ook gaan werken met een ‘trainers poule’ waarin trainers zitten die niet elke week op het veld willen/kunnen staan, maar wel oproepbaar zijn voor de momenten dat het nodig is.

Voor het seizoen 2021-2022 ziet de trainersindeling er als volgt uit:

A1          Robert (Haroen) en Mark (op de dinsdag)
C1           Elserieke en Mark (op de donderdag)
D1          Lynn & Rick
E1           Louise & Damaris
F1           Sophie & Marlies (met ondersteuning van Daphne)

In bovenstaand overzicht ontbreken nog een paar namen, met hen zijn we nog in gesprek.

Lees meer

Teamindeling Seizoen 2021-2022

Ondanks het feit dat er afgelopen seizoen bijna geen wedstrijden zijn gespeeld, zijn de voorbereidingen voor het volgende seizoen, 2021-2022, al in volle gang.

Een complexe voorbereiding omdat we zien dat er een hoop leden hebben besloten om te stoppen met korfballen. Uiteraard betreuren we dat, maar begrijpen we in de meeste gevallen we de beweegredenen. Gevolg is dat afgelopen maanden ruim 20% (!) van onze leden heeft opgezegd.

Kijkend naar komend seizoen zijn de gevolgen behoorlijk: we zullen 2 teams minder inschrijven en de nieuwe teams zijn maar krap aan bezet.
Komend seizoen zullen we dus met regelmaat een beroep doen op spelers om te spelen of reserve te staan bij andere teams.

Lees meer

Competitieplanning 2021-2022

Het lijkt nog erg ver weg, maar de planning voor de competitie 2021-2022 is inmiddels vrij gegeven door de bond.

Het betreft hier dus de planning voor de start van de competities na de zomer van dit jaar, 2021.

De eerste competitie ronde staat nu gepland voor zaterdag 11 september.

Lees meer

Duizend Doelpunten Challenge

Doe jij mee met de Duizend Doelpunte Challenge van KV Wolderwijd? En maak zo kans op leuke prijzen! Tot aan het einde van het seizoen kun je deelnemen.

Hoe werkt het?

Per training/sessie heb je 10x 10 kansen om zoveel mogelijk doelpunten te maken. 10 oefeningen met elk 10 pogingen.
Je werkt in 2-tallen samen alle oefeningen af. Elke training start je in een ander 2-tal. Na elke training lever je het score formulier in. 
Elke week zal er een tussenstand komen op de website.
Dinsdag 13 april is de start van deze Duizend Doelpunten Challenge:  zorg dus dat je erbij bent!
Diegene die als eerst de 1000 doelpunten heeft gehaald is de winnaar. Uiteraard ligt er voor deze winnaar een leuke prijs te wachten.
Naast deze ‘1000 doelpunten’ winnaar zal er ook elke week een ‘WeekWinnaar’ bekend gemaakt worden. Voor alle deelnemers is er dus kans op leuke prijzen.

Lees meer

Trainingen vanaf donderdag 8 april

Vanaf aanstaande donderdag, 8-4-2021, gaan we weer vol aan de bak met de trainingen.

Alle trainingstijden vind je hier.

Voor de jeugdteams tot en met de B verandert er aan de trainingstijden niets.
Voor de senioren en de Korfbalfitters zijn zoveel mogelijk de oude tijden weer ingeregeld.

Daarnaast zullen we op dinsdag 13 april starten met de “Duizend Doelpunten Challenge” Meer informatie over dit evenement volgt deze week via de website.

Lees meer

We gaan weer trainen: Buiten op onze velden.

De laatste persconferentie van de regering was duidelijk: geen zaalcompetitie meer dit jaar. Voorlopig dus ook nog geen zicht op de mogelijkheden om in de zaal te gaan trainen.

Vandaar dat we, na overleg met bestuur en trainers, hebben besloten om vanaf aanstaande dinsdag 19 januari weer te gaan trainen.
Onze trainers zullen vanaf dinsdag weer klaar staan voor de spelers en speelsters. Als TC en bestuur rekenen we op de komst van elk teamlid, laat je team en trainer niet in de steek.

Voor alle teams van de Kangoeroes tot en met de A-junioren zal het trainingsschema op de site leidend zijn.

In het kort komt het er op neer dat de Kangoeroes en de F-jes op de zaterdagochtend gaan trainen, de overige teams op de dinsdag- en/of de donderdagavond.

Lees meer

Zeer geslaagde 2e korfbal clinic door de KorfbalStars

Zaterdag 28 november was er de 2e clinic van de KorfbalStars voor de trainers en coaches van KV Wolderwijd. Nu samen met de E & D jeugd.

Een zeer geslaagde clinic waarin de trainers weer een hoop leuke en nuttige zaken hebben kunnen leren.

Lion van Klooster was ook nu namens de KorfbalStars erg enthousiast en vol energie gedurende anderhalf uur lekker bezig met de groep. En dat was te merken want de vele leuke, maar soms ook uitdagende en best wel pittige oefeningen zorgden ervoor dat de deelnemers lekker moe waren na afloop.

Lees meer

UPDATE | 7 november Oefenwedstrijden | AFGELAST

CORONA Update | Als gevolg van de aangepaste maatregelen gaan de oefenwedstrijden op zaterdag 7 november NIET door.

Er wordt gekeken naar een alternatief programma voor de teams van KV Wolderwijd op die dag.

Ter voorbereiding op de zaalcompetitie spelen alle ploegen van KV Wolderwijd op zaterdag 7 november een of meerdere oefenwedstrijden.

Aanvang Aanwezig Thuis Uit Scheidsrechter Duur
9:30 9:00 KV Wolderwijd E2 Wit Blauw E3 4 x 10
9:30 9:00 KV Wolderwijd E1 Tweemaalzes E1 4 x 10
10:30 10:00 KV Wolderwijd D1 Wit Blauw D3 4 x 12.5
11:30 10:45 KV Wolderwijd C1 Sparta C2 2 x 25
12:30 11:45 KV Wolderwijd B1 Telstar B1 2 x 25
13:30 12:45 KV Wolderwijd S2 Synergo 8 2 x 25
15:00 14:00 KV Wolderwijd S1 Nova 3 2 x 20
16:00 Sparta 3 Nova 3 2 x 20
17:00 KV Wolderwijd S1 Sparta 3 2 x 20

Lees meer

COMPETITIE | Wat moet je allemaal weten?

Vanaf zaterdag 5 september gaat de korfbal competitie 2020-2021 van start. Alle teams van KV Wolderwijd komen direct in actie.

Uiteraard hopen we dat alle teams er een mooie, sportieve en succesvolle competite van maken. Elk team speelt op het veld 3 thuis-wedstrijden en ook 3 uitwedstrijden. Na 6 wedstrijden weten we wie we eventueel als kampioen kunnen huldigen.

Thuiswedstrijden

Voor de thuiswedstrijden moet iedereen een aantal zaken weten:

Lees meer

SPELREGELS | Aanpassing van de korfbalregels

De Internationale Korfbal Federatie (IKF) heeft de officiële korfbal spelregels opnieuw vastgelegd. Deze herziene spelregels gaan in per 1 september 2020.
De KNKV is druk bezig om het document te vertalen en dat hopen ze zo snel mogelijk te publiceren.

Om iedereen toch alvast voor te bereiden op komend weekend, waarin er zal veel wordt geoefend, volgt hieronder een korte opsomming van de belangrijkste wijzigingen.

Wat is er verandert?

  • Iedereen neemt zijn eigen strafworp. Dit geldt voor alle niveaus, dus ook in het breedtekorfbal.
  • Er is geen verbod meer op steunbal, vallend de bal bemachtigen en met de vuist de bal raken. De opgooibal is afgeschaft.
  • Voetbal is alleen strafbaar als het bewust gebeurt. 
  • Alle teams mogen twee coaches hebben. Zij kunnen onbeperkt de bank verlaten, mits zij andere deelnemers niet hinderen en er mag op hetzelfde moment altijd maar één van de twee van de bank zijn.
  • Onnodig het spel ophouden kan gedurende de hele wedstrijd bestraft worden.

Lees meer

Competitie Agenda

Geen evenementen

Evenementen Agenda

Geen evenementen

Bestuursagenda

Geen evenementen