• KV Wolderwijd KangoeroeKlup

Nieuws

Wordt Wolderwijd F1 zaterdag echt kampioen?

gevelvlag kampioen 90x60cmZe kunnen al niet meer worden ingehaald. Maar wordt Wolderwijd F1 zaterdag de enige echte kampioen?

Kom het zelf bekijken en schreeuw ze naar de overwinning.

Zaterdag 10 februari om 11:30 hebben ze tegen Sparta aan 1 punt voldoende. Na de wedstrijd zal dit team in elk geval in het zonnetje gezet worden.

Kom dus naar sporthal de Horst en geniet mee van een leuke wedstrijd!

Nieuwe sponsor 'Energie van Wim & Margret'

2018 Sponsorcontract PowerPeersAfgelopen maandag is het sponsorcontract met ‘Energie van Wim en Margret’ officieel ondertekend voor de duur van 3 jaar.

Wim & Margret leveren groene energie welke wordt opgewekt door hun eigen windmolen. Deze 60 meter hoge windmolen staat naast hun boerenbedrijf in Zeewolde.

Als extra aanbod bieden Wim & Margret leden van KV Wolderwijd, die overstappen naar ‘Energie van Wim en Margret’, de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de windmolen. Je krijgt dan direct inzicht hoe deze groene energie wordt opgewekt.

Voor meer info kun je contact opnemen met Wim & Margret: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of je gaat naar de website: PowerPeers: ‘Energie van Wim & Margret’ 

Lees meer...

Nick Pikaar geeft Korfbal clinic bij KV Wolderwijd

Nick PikaarAlles op intuïtie. Nick Pikaar kan eigenlijk niet anders. “Natuurlijk krijg ik wel eens opdrachten mee van de coaches, en als het echt moet kan ik ook zakelijk spelen, maar het liefst korfbal ik gewoon lekker op mijn gevoel. Dan ben ik op mijn best.”

Vrijdag 6 okotber zal Nick Pikaar samen met 5 andere TOP/SolarCompleet spelers een korfbalclinic geven op de velden van KV Wolderwijd.

Naast leden van KV Wolderwijd zijn ook korfballers van omliggende verenigingen als CKV Unitas, Dindoa, De Meeuwen, Sparta en ASVD zijn van harte welkom!
Het programma ziet er als volgt uit:

18:30 uur Start training jeugd
19:30 uur Groepsfoto + Selfies + Handtekeningen
19:45 uur Start training A-jeugd & senioren
20:45 uur Einde

In verband met de te verwachten grote opkomst graag aanmelden via onderstaande button:

aanmeldbutton


 

Bij Nick Pikaar draait alles om gevoel

Alles op intuïtie. Nick Pikaar kan eigenlijk niet anders. “Natuurlijk krijg ik wel eens opdrachten mee van de coaches, en als het echt moet kan ik ook zakelijk spelen, maar het liefst korfbal ik gewoon lekker op mijn gevoel. Dan ben ik op mijn best.”

Eigenlijk speelt Nick Pikaar, 24 jaar en met TOP/Quoratio tweemaal winnaar van de Korfbal League, nog net zoals hij dat deed als klein jongetje bij Sporting Trigon. “Ik ga nog altijd op mijn gevoel af. Als ik de bal krijg, heb ik nog geen idee wat ik er vervolgens mee ga doen. Het gebeurt gewoon.”

Pikaar is blij dat zijn jeugdtrainers nooit geprobeerd hebben dat er uit te krijgen. “Dat was ook zonde geweest, vind ik. Het was – en het is nog steeds –  juist mijn grote kracht. Natuurlijk gaat er ook wel eens iets fout. Dan heb ik een ingeving waar mijn ploeggenoten niet op rekenen en vliegt die bal over de zijlijn of schiet ik op een slecht moment.” Het zijn geen momenten die hem aan het wankelen brengen. “De volgende keer doe ik het zo weer.”

Lees meer...

Mooie ontwikkelingen bij KV Wolderwijd

duimen4Het korfbalseizoen is nu dan echt gestart. De eerste wedstrijden zijn gespeeld en mede door het mooie weer was de sfeer bij de thuiswedstrijden erg goed.

Allemaal positieve zaken die het leuk maken om te korfballen bij KV Wolderwijd.

Ik zet er een aantal op een rijtje:

 • Dit seizoen al een 5-tal nieuwe leden mogen begroeten! Welkom allemaal.
 • Het beachkorfbalveld zal binnenkort klaar zijn.
 • De kantine, ons eigen honk, wordt mer en meer gebruikt.
 • Op komst op de trainingen is erg positief.
 • Schoolkorfbal staat voor de deur: groepen 4&5 doen dit jaar mee!
 • Scheidsrechterscommissie heeft alles op de rit, we gaan weer de samenwerking aan met TOP/SolarCompleet
 • We hebben een coach voor de C1: bedankt Nel! (we zoeken nog een trainer)
 • Zaterdag 9 september staan we weer in het dorp om korfbal te promoten. Help jij mee?
 • En de laatste:  ik zie een hoop vrolijke gezichten op het veld tijdens de trainingen en wedstrijden.

Laten we zo doorgaan. Met z'n allen de schouders er onder. Ook de komende tijd hebben we iedereen nodig. Iedereen:  leden, ouders en overige aanhang. Doe jij mee?

Groeten,  Ben Scharft

Fotoshoot tijden zaterdag 26 augustus

Ook dit jaar willen we van alle teams een mooie foto maken. Daarnaast zal er ook een individuele foto gemaakt worden voor de spelers app.

Op de volgende tijden verwachten we de betreffende teams:

Wolderwijd F1 10:00 uur  
Wolderwijd S2 10:40 uur  
Wolderwijd D1 11:00 uur  
Wolderwijd E1 11:20 uur  
Wolderwijd C1 11:40 uur  
Wolderwijd B1 12:20 uur  
Wolderwijd S1 12:40 uur  
     

Zorg dat je allemaal aanwezig bent in je wedstrijd tenue!

kv wolderwijd d1 kampioen

KV Wolderwijd aanwezig tijdens Olympic Moves

Olympic Moves 2017Lynn Scharft is afgelopen vrijdag met het team van Groevenbeek Ermelo op de eerste plaats geëindigd tijdens de Olympic Moves voor scholen in het voortgezet onderwijs.

Na een uitvoerige selectie procedure wist Lynn door te dringen tot het team van de klassen 1&2 welke naar het regionale kampioenschap in Zutphen ging. Het team bestaande uit 4 dames en 4 heren korfballers stond onder leiding van Daniël de Bruijne. Tijdens dit regionaalkampioenschap wist het team van Groevenbeek Ermelo overtuigend de eerste plaats te behalen.

De finale wedstrijden van de Olympic Moves vonden plaats in het Olympisch stadion in Amsterdam. Na de openingsceremonie, werd er gestreden om het kampioenschap van Nederland. Ook nu overtuigde het team van de Bruijne weer. Alle wedstrijden werden met ruime verschillen gewonnen en zo mocht dit team zich aan het eind van de dag Nederlands Kampioen noemen.

Gefeliciteerd Lynn, namens KV Wolderwijd.

Geslaagde GiGa Kangoeroedag bij KV Wolderwijd

Afgelopen donderdag 11 mei werd onder ideale omstandigheden de eerste Giga Kangoeroedag georganiseerd voor alle basisscholen van Zeewolde.

De organisatie was in handen van 6 studenten van de Hogeschool Amsterdam en KV Wolderwijd. Voor de begeleiding gedurende de dag waren er ruim 40 studenten van Landstede Harderwijk aanwezig. Samen hebben zij een leuke, sportieve ochtend voor ruim 150 kinderen uit Zeewolde verzorgd.

De kinderen uit de groepen 1, 2 en 3 werkten onder begeleiding een parcours af van 12 verschillende spelletjes. Het plezier van de kinderen straalde van alle gezichten af.

Dit succes van deze Kangoeroedag heeft ons nu al doen besluiten om volgend jaar weer zo'n GiGa Kangoeroedag te organiseren. De datum zullen we spoedig bekend maken waarmee we hopen dat nog meer basisscholen van Zeewolde zich zullen aanmelden voor dit evenement.

Voor meer info over deze Kangoeroedag kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

*KV Wolderwijd voorlopig niet TOPless*

Zeewolde - mei 2017. Landskampioen TOP/Quoratio uit Sassenheim en KV Wolderwijd uit Zeewolde zetten hun samenwerking ook in het komende seizoen 2017-2018 voort.

Dit betekent dat de bondsscheidsrechters van Wolderwijd hun wedstrijden blijven fluiten voor de vereniging uit de Bollenstreek.
De opgestarte samenwerking in het afgelopen seizoen bevalt beide verenigingen dermate goed dat de overeenkomst qua omvang uitgebreid is en op andere gebieden samenwerking wordt verkend.

Opbrengst kavel verkoop overstijgt alle verwachtingen

Kavel verkoopTijdens de openingsdag van de nieuwe kantyine iop zaterdag 15 april 2017 was er gelegenheid voor alle aanwezigen om 'kavels' te kopen. Elke kavel is een stukje van de nieuwe accomodatie van KV Wolderwijd.

De opbrengst van deze unieke kavelverkoop komt geheel tengoede aan de verdere inrichting van de kantine. De wens voor een mooie grote LED tv kan door deze actie worden ingevuld.

 

De volgende kavels zijn verkocht:

 • De bar: Hanneke & Tamara
 • De entree: Fam. Harting
 • Toiletten: De feestcommissie
 • Scheidsrechtersruimte: Niek van Holland
 • Opslagruimte: Fam. van den Bosch
 • Keuken: Jan Peter Bultman
 • Kantine kavel 1: Fam. pape
 • Kantine kavel 2: Anneke
 • Kantine kavel 3: Koos Hopster
 • Kantine kavel 4: Karin Kettenis
 • Kantine kavel 5: Arjan veldhuizen
 • Kantine kavel 6: Fam. Wilkeshuis
 • Kantine kavel 7: Maarten Bolt
 • Kantine kavel 8: Fam. Scharft
 • Kantine kavel 9: Alexandra

Het terras inclusief de picknicktafels zijn ook 'verkocht':

Lees meer...

Nog 3 dagen!

We zijn er bijna!  Nog 3 dagen en we gaan de opening vieren van onze nieuwe kantine.
De komende avonden worden de laatste puntjes op de bekende I gezet. De inrichting, verlichting, keuken en schoonmaak vragen nog wel wat handjes. Maar we lopen op schema en verwachten op tijd klaar te zijn.

Op zaterdag 15 april om 15:00 uur zal Gerda Nieuwenhuis, oprichtster van de vereniging, de officiele opening verrichten van de kantine. Voorafgaand aan de opening zullen diverse sprekers aan het woord komen. Vanuit het KNKV zal Joop van Essen aanwezig zijn.

KV Wolderwijd Kantine 2017Gedurende de gehele dag zijn er volop activiteiten voor jong en oud. En er wordt natuurlijk ook nog gekorfbald. De competitie is volle gang en alle teams spelen deze zaterdag een thuiswedstrijd.

Om 8:30 beginnen we met een leuk Paasontbijt met uiteraard weer het traditionele paaseieren zoeken voor onze jongste jeugd.

Vanaf 19:00 uur is er een lopend buffet, met aansluitend een gezellige feestavond. Wil je erbij zijn, opgeven kan nog altijd.

KV Wolderwijd Pub-Quiz: zaterdag 15 april

pubquiz15 april is het zover!
De opening van het gloednieuwe clubhuis is volledig in handen van Korfbalvereniging Wolderwijd. Dit is een goede reden om een mooi openingsfeest te geven. U bent allen welkom om langs te komen en, vanaf nu met toestemming, een biertje te drinken.

Pub quiz:
Het is natuurlijk leuk om de kick-off van het nieuwe clubhuis te doen met een geweldige pub quiz. LET OP: Hiervoor moet je je aanmelden. Het maakt niet uit of je lid-, niet lid-, ouder- of reünist bent. De pub quiz begint ongeveer 20:00 uur.

De voorwaarden voor deelname zijn als volgt:
- Je mag meedoen aan de pub quiz vanaf de B-jeugd.
- Minimaal 3 tot maximaal 4 personen in een team
- Een geweldige team naam... hoe gekker hoe beter.
- Aanmelden doe je per team via de website www.kvwolderwijd.nl

aanmeldbutton

Met sportieve groet,
Het pub quiz team.

2017 Jubileum Banner aanmeld

Paasontbijt KV Wolderwijd: zaterdag 15 april 8:30 uur

Vrolijk PasenHet jaarlijkse paasontbijt van KV Wolderwijd wordt dit jaar nog specialer dan andere jaren. Het zal de opening zijn van de jubileumdag van KV Wolderwijd. De 'aftrap' van een feestelijke dag met een heerlijk ontbijt voor alle leden, ouder, vriendjes & vriendinnetjes, broertjes & zusjes.

Doe je mee?  Meld je dan nu aan. Dat kan eenvoudig via de site. Kun je je ook direct voor de andere activiteiten die dag aanmelden.

aanmeldbutton

Wat:  Paasontbijt
Waar:  Nieuwe kantine
Wanneer:  zaterdag 15 april 2017
Aanvang: 08:30 uur

Komt allen!

2017 Jubileum Banner aanmeld

Persbericht: Feest bij korfbalvereniging ”KV Wolderwijd”

Dinsdag 14 april 1992 is de korfbal vereniging “KV Wolderwijd” opgericht. Een stap in het diepe omdat niet bekend was of er belangstelling in het dorp was voor de korfbalsport. Maar de start werd gemaakt en ambities werden uitgesproken. Met als resultaat: vanaf het seizoen 1992/1993 werd er gekorfbald in Zeewolde! Een unieke sport met dames en heren in één team. Een familiesport pur sang, waarbij plezier en gezelligheid altijd de boventoon voeren.

Nu, bijna 25 jaar later, kijkt KV Wolderwijd terug op een bewogen periode met hoogte en diepte punten. Vele kampioenschappen zijn behaald en talenten afgeleverd aan omringende clubs. Toernooien zijn bezocht en gehouden en gezellige activiteiten georganiseerd. Meer dan 400 leden zijn in de jaren lid geweest van deze vereniging. Er waren ook diepte punten. Zo is de vereniging steeds op zoek geweest naar een eigen locatie en is er nogal eens verhuisd. Zelfs na de verwoestende brand van het “clubgebouw” in 2015 blijft, met de steun van de gemeente, de sponsoren en de onophoudende inzet van de vele vrijwilligers, de club fier overeind. De bouw van een eigen onderkomen is bijna voltooid en geeft de vereniging een grote impuls voor nog meer ambities.

Op vrijdag 14 april bestaat KV Wolderwijd dus 25 jaar en op zaterdag 15 april wordt het nieuwe clubgebouw officieel geopend. Genoeg redenen om op 15 april een groot feest te organiseren. De hele dag zijn er activiteiten op en rond het veld. Iedereen, leden, oud-leden, vrijwilligers, sponsoren maar ook belangstellenden, worden van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

2017 Jubileum Banner aanmeld

Informatie over deze dag vind je op de website van KV Wolderwijd. Aan melden kan ook via deze website.

Iedereen die KV Wolderwijd een warm hart toedraagt wordt gevraagd dit via de sociale media te delen met zijn vrienden. Een grote opkomst zal de toegevoegde waarde van KV Wolderwijd aan Zeewolde bevestigen.

Programma 25 jarige Jubileum KV Wolderwijd bekend

25jaarZoals inmiddels bij velen al bekend vieren we op zaterdag 15 april 2017 ons 25 jarig bestaan. Tevens zal in hetzelfde weekend onze nieuwe accommodatie officieel in gebruik worden genomen. Al met al meer dan genoeg redenen om er een mooi weekend van te maken.

Programma zaterdag 15 april.  

 • 08:30 uur Paasontbijt (iedereen)
 • 10:00 uur Spandoeken, vlaggen en slingers maken (jeugd)
 • 10:30 uur Wolderwijd B1 - Dindoa B2
 • 11:00 uur Wolderwijd 2 - Oranje Zwart 5
 • 12:00 uur Lunch (iedereen)
 • 13:00 uur Wolderwijd D1 - Telstar D2
 • 13:30 uur Wolderwijd C1 - Dos Kampen C2
 • 15:00 uur Opening nieuwe kantine + Receptie (iedereen + genodigden)
 • 15:30 uur Wolderwijd 1 - Noveas 1
 • 16:00 uur Wolderwijd F1 - Dindoa F3
 • 18:00 uur Lopend buffet (iedereen)
 • 19:00 uur 'Vrienden van KV Wolderwijd' kavel verkoop door veilingmeester Bert Bakker
 • 20:00 uur Start Feestavond (iedereen)
 • 20:30 uur 'PubQuiz'

Meld je nu aan via onze site:

aanmeldbutton

Wil jij meehelpen met het organiseren van een onderdeel van dit weekend, meld je dan aan bij eens van onze bestuursleden of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DOEN!

Reserveer in elk geval allemaal zaterdag 15 april 2017!

Om deze dag mogelijk te maken vragen we een kleine bijdrage van een ieder:

€ 2.50 voor het Paasontbijt 
€ 2.50 voor de lunch
€ 5.00 voor het buffet

Ben je de gehele dag aanwezig betaal je slecht € 6.50 per persoon.

Koffie, thee, limonade zijn de gehele dag GRATIS. Voor de overige consumptie vragen we slechts € 1.00. DEAL?!?

2017 Jubileum Banner aanmeld

Nieuwe kantine = Nieuwe medewerkers

WhatsApp Image 2017 02 14 at 18.57.09Eind maart is het dan toch echt zover: de oplevering van onze eigen kantine.
Een historisch moment voor KV Wolderwijd, maar ook een moment om nu alvast naar vooruit te kijken. Het hebben van een eigen kantine vraagt namelijk ook een extra inspanning van alle leden en ouders van leden. Niet alleen zullen we moeten zorgen voor een bezetting van de momenten dat de kantine geopend is maar zullen we ook met z’n allen er voor moeten zorgen dat het gebouw wordt schoongemaakt en onderhouden. Voor een aantal van deze zaken kunnen we niet zonder de hulp en inspanning van leden en ouders van leden.

Schoonmaakteam

Voor het schoonmaken van onze kantine zijn we op zoek naar een enthiousiast ‘schoonmaakteam’ dat ervoor zorgt dat onze kantine wekelijks wordt schoongemaakt. De grote van dit team bepaalt uiteindelijk hoe vaak we je nodig hebben om deze taak te vervullen. Zelf denken we nu dat 2 vrijwilligers per week op een door de weekse dag voldoende zijn. Met een team van 6 vrijwilligers zou dat inhouden dat je eens in de 3 weken een keer aan de beurt bent.

Ben jij degene die zich nu direct geroepen voelt om zich aan te melden, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kantineteam

Ook voor de bezetting van de kantine op, in eerste instantie, de zaterdagen zijn we op zoek naar een vast kantineteam van leden of ouders. Het idee is dat er tijdens openingstijden op de zaterdag in elk geval 1 teamlid aanwezig is welke ondersteund zal worden door een van de ouders van de spelende teams.
Als lid van het kantineteam ben je op de hoogte van alle ins en outs van de kantine. Weet je hoe het PIN apparaat werkt, ben je op de hoogte van de keuken regels, kun je een biertje tappen, ken je de werking van het koffieapparaat en denk je proactief mee aan de invulling van de werkzaamheden van het team.
In de eerste opzet gaan we ervan uit dat de kantine open zal zijn van 12:00 to 18:00 uur op zaterdag. Dit verdelen we dan in 2 diensten van 3 uur. Met een team van 6 medewerkers ben je dan eens in de 3 weken aan de beurt. Het seizoen bestaat gemiddeld uit 2x 8 weken wat inhoudt dat er per jaar 4-5 keer een verzoek zal worden gedaan op je inzet op een zaterdag.

Ben jij degene die zich nu direct geroepen voelt om zich aan te melden, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uiteraard kun je je ook aanmelden voor een dienst op een trainingsavond of op de vrijdag. Daarnaast is bovenstaande opzet een eerste idee en willen we graag in overleg met de teams om te kijken of dit zo werkt of dat we verder kunnen optimaliseren.

Shop Onlie: Sponsorkliks

KV Wolderwijd Sponsorkliks

Contact gegevens

Zaal/Veld locatie

Horsterweg 202A
3893 AA ZEEWOLDE

Veldtype: Kunstgras

 

Mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Algemeen:
036-5386444

Wedstrijdsecretariaat:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


KV Wolderwijd
weergeven op kaart

Zoeken

Activiteiten Agenda

Paasontbijt
zaterdag 31 maart
Aanvang: 08:30
Giga Kangoeroe dag
dinsdag 29 mei
Aanvang: 09:00
Avond4Daagse
dinsdag 05 juni
Aanvang: 00:00

Bestuursagenda

Bestuursvergadering
maandag 26 februari
Aanvang: 19:30
Commissie Vergadering
maandag 26 maart
Aanvang: 19:30
Bestuursvergadering
maandag 23 april
Aanvang: 19:30

Competitie Agenda

Start Veld trainingen
dinsdag 13 maart
Aanvang: 00:00
Oefenwedstrijden Veld
zaterdag 17 maart
Aanvang: 00:00
Oefenwedstrijden Veld
zaterdag 24 maart
Aanvang: 00:00
Start Veldcompetitie
zaterdag 31 maart
Aanvang: 00:00
 • KV Wolderwijd