• KV Wolderwijd KangoeroeKlup

Schoolkorfbal

28 september Schoolkorfbal toernooi in Zeewolde

KV Wolderwijd SchoolkorfbalHet jaarlijkse schoolkorfbal toernooi voor de groepen 4 & 5 van alle basisscholen in Zeewolde zal dit jaar worden gehouden op vrijdag 28 september.

Korfbal is een sport welke bij uitstek geschikt is om te beoefenen op school. Het is de enige sport waarbij meisjes en jongens samen 1 team vormen.

Er zal tijdens het toernooi gespeeld worden in de "4Korfbal" variant: 4-tegen-4 in 1 veld, waarbij er altijd 2 meisjes en 2 jongens in het veld staan. Deze spelvorm zorgt ervoor dat alle spelers vaak aan de bal komen en ze allemaal kunnen scoren. Dit soort wedstrijdjes zijn niet alleen leuk voor de spelers maar ook voor de toeschouwers.

Binnenkort ontvangen alle scholen meer info en kunnen ze hun teams via onze website eenvoudig aanmelden.

Reserveer de datum, 28 september 2018, dus maar vast in de agenda.

Kinderen genieten van succesvol Bakker Bart schoolkorfbal toernooi

20170929 KV Wolderwijd SchoolkorfbalOnder wederom schitterende omstandigheden is het Bakker Bart schoolkorfbaltoernooi 2017 weer een groot succes geworden.

35 teams, ruim 250 kinderen en vele ouders hebben kunnen genieten van een mooi, gezellig en sportief toernooi.

Er werd gestreden in 8 verschillende poules waarbij dit jaar naast teams uit groep 5 ook teams uit groep 4 konden deelnemen. En die laatste toevoeging werd door de deelnemende scholen als zeer positief ervaren.

Mede dankzij de hulp van vele jeugd leden van KV Wolderwijd verliepen alle wedstrijden erg sportief. Er werd gestreden tot de laatste 'gras'spriet.

Voor alle teams was er drinken en waren er appels, gesponsord door Fruithal Smits. In de kantine waren lekkernijen verkrijgbaar welke waren aangeboden door de sponsor Bakker Bart.

De organisatie, al jaren in handen van een vaste groep, kon dan ook om 18:00 uur terug kijken op een zeer geslaagd korfbaltoernooi.

Het volgende evenement voor de basisscholen van Zeewolde is op dinsdag 29 mei 2018: De Giga Kangoeroedag voor alle groepen 1, 2, 3 en 4 van de basisscholen in Zeewolde. Ook dan hopen we op de deelname van vele kinderen.

Schoolkorfbal Toernooi 2017: vrijdag 29 september start 15:45 uur

DSC00367Op 29 september wordt het jaarlijkse Bakker Bart Schoolkorfbaltoernooi bij KV Wolderwijd gehouden. Dit jaar mogen voor het eerst zowel de groepen 4 als 5 deelnemen aan het toernooi. De eerste wedstrijden starten om 15:45 uur en rond 18:00 zijn de laatste wedstrijden weer afgelopen.

Alle ouders, broers, zussen, vriendjes en vriendinnetjes van de deelnemers zijn uiteraard van harte welkom om aan te komen moedigen. De korfbal velden van KV Wolderwijd zijn te vinden langs het fietspad bij de voetbalvelden. Mocht je van al dat juichen lekker trek krijgen, dan is er gelegenheid om in de nieuwe kantine van KV Wolderwijd wat lekkers te kopen van onze sponsor Bakker Bart.

Wie helpt: Schoolkorfbal Trainingen 15 & 22 september

schoolkorfbal winnaar mozaekOp vrijdag 15 & 22 september bieden wij alle basisscholen de mogelijkheid om zich goed voor te bereiden op het jaarlijkse Bakker Bart Schoolkorfbaltoernooi.
Van 16:30 tot 17:30 kunnen kinderen uit de groepen 4 & 5 een korfbaltraining volgen op de korfbalvelden van KV Wolderwijd.

Onder leiding van ervaren korfballers en trainers zullen de belangrijkste aspecten van de korfbal sport worden getraind.

Voor deze trainingen doen wij een beroep op alle leden van KV Wolderwijd om te helpen. Meld je aan bij je trainer. Hoe meer hulp hoe beter.

Dus:

  • Vrijdag 15 & 22 september schoolkorfbaltrainingen
  • Van 16:30 tot 17:30 uur
  • Op de velden van KV Wolderwijd
  • Voor de groepen 4 & 5

Help jij mee?

Bakker Bart sponsor Schoolkorfbal toernooi 29 september 2017

Logo schoolkorfbal femme en mike 1Bakker bart logo grootOok dit jaar is de organisatie van het schoolkorfbal erin geslaagd een sponsor te vinden voor het jaarlijkse schoolkorfbal toernooi: Bakker Bart Zeewolde.

Dit grote sportevenement zal plaatsvinden op vrijdag 29 september op de korfbalvelden van KV Wolderwijd.

Voor het eerst is er dit jaar de mogelijkheid om naast teams uit groep 5 ook teams uit groep 4 van alle basisscholen op te geven. Er zal gespeeld worden volgens het zogenaamde 4Korfbal: 4 tegen 4. Voordeel van deze spelvorm is dat alle kinderen meer betrokken zijn bij het spel, er meer scoringskansen zijn en het plezier hierdoor vergroot wordt.

Voorafgaand aan dit schoolkorfbaltoernooi zijn er op vrijdag 15 & 22 september mogelijkheden om een korfbaltraining bij te wonen. Deze trainingen vinden plaats op de korfbalvelden aan de Sportlaan, van 16:30 tot 17:30 uur. Tijdens deze trainingen zullen de deelnemers de basis regels en technieken van het korfbal leren. Deelname aan deze trainingen is geheel gratis en een mooie aanloop naar het schoolkorfbaltoernooi.

Aanmelden voor dit jaarlijkse evenement kan vanaf nu:

aanmeldbutton

Voor vragen kun je mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

29 september Jaarlijks schoolkorfbaltoernooi te Zeewolde

schoolkorfballogoOok dit jaar organiseert KV Wolderwijd het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi voor alle basisscholen in Zeewolde.

Dit jaar zal het toernooi plaatsvinden op vrijdagmiddag 29 september. 

Voor het eerst is er de mogelijkheid om naast teams uit groep 5 ook teams uit groep 4 van alle basisscholen op te geven. Er zal gespeeld worden volgens het zogenaamde 4Korfbal: 4 tegen 4. Voordeel van deze spelvorm is dat alle kinderen meer betrokken zijn bij het spel, er meer scoringskansen zijn en het plezier hierdoor vergroot wordt.

Voorafgaand aan dit schoolkorfbaltoernooi zijn er op vrijdag 15 & 22 september mogelijkheden om een korfbaltraining bij te wonen. Deze trainingen vinden plaats op de korfbalvelden aan de Sportlaan, van 16:30 tot 17:30 uur. Tijdens deze trainingen zullen de deelnemers de basis regels en technieken van het korfbal leren. Deelname aan deze trainingen is geheel gratis en een mooie aanloop naar het schoolkorfbaltoernooi.

Aanmelden voor dit jaarlijkse evenement kan vanaf nu. Klik op onderstaande button.

aanmeldbutton

Lees meer...

Korfbal, iedereen doet mee!

Korfbal, iedereen doet mee.

Iedereen doet mee!

Schoolkorfbal en het onderwijs zijn al jaren een goede combinatie.
Korfbal is altijd populair geweest op scholen en onder leerkrachten. En dat is niet voor niets. Want zowel in het onderwijs als in het korfbal geldt: iedereen doet mee!

Wist u dat korfbal aan het begin van de twintigste eeuw zelfs is uitgevonden door een onderwijzer, de Amsterdammer Nico Broekhuyzen? Hij zocht naar een goede manier waarop de kinderen gezond bezig konden zijn en waarbij jongens en meisjes tegelijk mee konden doen. En dat is korfbal!

Helpt bij de ontwikkeling

Sporten is niet alleen leuk om te doen, het helpt ook bij de motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen. Kinderen die voldoende sporten en bewegen, voelen zich vaker gezond dan kinderen die dat niet doen.

Wij werken graag met u samen om uw leerlingen in beweging te krijgen. Door ze kennis te laten maken met de leuke en vooral sociale sport die korfbal is!

Geschikt voor op school

Korfbal wordt in principe gespeeld door 2 teams in 2 vakken met in ieder vak 4 spelers van ieder team. Maar om het korfbalspel ook voor de beginnende en onervaren korfballer plezierig, uitdagend, snel, dynamisch en vooral laagdrempelig te maken, is de vorm 4Korfbal bedacht. Dit houdt in dat er wedstrijden worden gespeeld in 1 vak met 2 korven, waarin 2 teams van 4 spelers strijden voor de overwinning. 4Korfbal is hierdoor heel geschikt voor schoolkorfbal.

Wij maken het u makkelijk

De trainers van onze vereniging verzorgen, eventueel samen met een sportconsulent van het KNKV (het korfbalverbond), de kennismakingslessen schoolkorfbal. Zij ondersteunen de (vak)leerkrachten tijdens deze lessen zodat korfbal zo goed mogelijk wordt aangeboden. Na afloop ontvangen de leerkrachten een map met allerlei korfbaltrainingsvormen. Zo kunnen zij zelf ook met korfbal aan de slag.

Deze materialen zijn samen met de Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO) ontwikkeld.

Lees meer...

Geslaagde 20ste Bakker Bart schoolkorfbaltoernooi

20150925 Schoolkorfbaltoernooi winnaarsVrijdag 25 september was het dan zover. De groepen 5 van de basisscholen deden weer mee aan het Bakker Bart schoolkorfbaltoernooi van KV Wolderwijd.
Er werd gestreden in 6 poules door 26 teams om winnaar te worden van de poule.
De hele week dreigde het weer roet in het eten te gooien, maar op het ‘moment suprême’ bleken de weergoden ons weer zeer goed gezind. In een lekker zonnetje werden, er onder leiding van de vrijwilligers van KV Wolderwijd, de wedstrijden gespeeld. Tussen de wedsstrijden kon de begeleiding een appeltje en wat drinken halen voor de korfballende kinderen. De appels werden ons ook dit jaar weer aangeboden door Fruithal Smits.
Om 18:00 uur werden de poule winnaars bekend gemaakt. In poule A was het nog spannend, maar uiteindelijk waren de Winning Dragons (Toermalijn) op doelsaldo de winnaars. In poule B waren het de Lichtvangers (In de Lichtkring), in Poule C kwam de Wetering 4 als beste uit de poule. In Poule D waren de Richtingscoorders (Richtingwijzer) de besten en in poule E waren het de Lichtflitsers (In de Lichtkring) die lieten zien dat zij als school het beste waren. In poule F waren het de Treffers (Het Mozaïek) die wel erg goed wisten hoe zij moesten scoren, zij scoorden dan ook de meeste doelpunten van het toernooi, wel 21 in totaal.
Als laatste willen wij Bakker Bart en Fruithal Smit bedanken voor hun sponsoring. We kunnen weer terugkijken naar een geslaagd schoolkorfbaltoernooi.

Shop Onlie: Sponsorkliks

KV Wolderwijd Sponsorkliks

Sponsoren KV Wolderwijd

Contact gegevens

Zaal/Veld locatie

Horsterweg 202A
3893 AA ZEEWOLDE

Veldtype: Kunstgras

 

Mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Algemeen:
036-5386444

Wedstrijdsecretariaat:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


KV Wolderwijd
weergeven op kaart

Zoeken

Activiteiten Agenda

Startdag Nieuwe Seizoen
zaterdag 25 augustus
Aanvang: 09:30
Schoolkorfbal 2018
vrijdag 28 september
Aanvang: 15:30

Bestuursagenda

Geen evenementen

Competitie Agenda

Oefenwedstrijden Nieuwe Seizoen
zaterdag 01 september
Aanvang: 10:00
Start Competitie Veld
zaterdag 08 september
Aanvang: 10:00
Start Competitie Zaal
zaterdag 24 november
Aanvang: 10:00
  • KV Wolderwijd