Verslagen

KV Wolderwijd is sterk en wint in Leusden

De korfballers van KV Wolderwijd zijn het nieuwe jaar met een klinkende overwinning begonnen. Zaterdagmiddag jl. reisde de selectie richting Leusden waar KV Antilopen de tegenstander was. De laatste twee ontmoetingen tegen Antilopen waren nog verloren. Maar met een goede voorbereiding en een goede tactiek (minstens 15x scoren) werd de wedstrijd aangevat.

Binnen een minuut stond Antilopen al op voorsprong maar de Zeewoldenaren lieten zich niet uit het veld slaan. Door gevarieerde aanvallen en geconcentreerd te verdedigen werd de 1-0 achterstand via een 2-2 naar een 2-6 voorsprong omgebogen. De eerste helft was er één van prima spel. Antilopen kreeg geen kans om dichterbij te komen. De ruststand van 6-10 was dan ook zeer verdiend.

Lees meer

A1 KV Wolderwijd kampioen in laatste wedstrijd.

20181013 KV Wolderwijd A1 KampioenNog slechts 1 punt had het team van trainer/coach Wilma Engelsman nodig om kampioen te worden. In de wetenschap dat deze laatste, lastige wedstrijd zou plaats vinden in Hoevelaken, moest er geknokt worden voor elke centimeter. En ondanks de zeer warme omstandigheden heeft Wolderwijd A1 uiteindelijk een zwaar bevochten 10-10 eindstand op het bord kunnen zetten.

De vreugde was dan ook groot omdat men meer tegen zichzelf en de scheidsrechter aan het korfballen was, dan dat men uit ging van eigen kwaliteiten. In technisch en tactisch opzicht was Wolderwijd veruit de betere ploeg alleen kwam dat niet tot uiting in doelpunten. Alle 10 doelpunten werden gemaakt door Mathijs en Rick waarbij ze ieder voor 5 goals zorgden.

KV Wolderwijd A1 kan zich nu gaan opmaken voor de zaal competitie, alwaar ze gaan uitkomen in de wedstrijdklasse. Dit belooft een mooie competitie te worden met sterke tegenstanders uit de regio. Een mooie uitdaging voor een team dat elke week weer progressie laat zien.

Gefeliciteerd en veel succes.

KV Wolderwijd C1 haalt kampioenschap binnen

20181013 KV Wolderwijd C1 KampioenEen geheel nieuw team, onderleiding van Robert en Haroen, begon dit seizoen met veel inzet en passie. Al voor de vakantie werd er gestart met de trainingen in de nieuwe samenstelling. Jong en oud bij elkaar. Met Anneleen en Martijn als 'ervaren' krachten die de 'jonkies' op sleep touw moesten nemen. En met succes. 

Afgelopen weekend werd de laatste wedstrijd gelijk gespeeld in Nijkerk tegen Sparta. Thuis werd er met het kleinst mogelijke verschil nog gewonnen, nu was de eindstand 6-6. Met dit laatste puntje was Wolderwijd c1 niet meer te achterhalen door Exakwa.

Gefeliciteerd spelers en staf en veel succes in de zaal!

Wolderwijd 1 verliest de wedstrijd in de 2e helft

Zaterdag 8 september was de start van het nieuwe seizoen met als eerste wedstrijd voor ons eerste team tegen DOC 3 uit en in Bussum.
Ten opzichte van het vorige jaar zijn er een aantal wijzigingen:

  • Er staat 1 heer minder bij de opstelling, omdat deze heer op wereldreis gaat
  • Er staat een coach langs de kant, en door de weeks wordt het team getraind door Yvonne
  • De aanvoerder is een aanvoerster geworden
  • Nieuwe vakken werden vandaag uitgeprobeerd
  • Het team is gepromoveerd tot het eerste van KV Wolderwijd

Lees meer

*Senioren 2 superieur naar kampioenschap*

KV Wolderwijd 2'Een feestmuts op een heel aardig seizoen' memoreerde Valentina afgelopen zaterdag tijdens de afsluitende BBQ, het kampioenschap van onze senioren 2 in de voorjaarscompetitie.

De tegenstanders uit Zwolle, Amersfoort en Barneveld waren niet opgewassen tegen het elan van de Wolderwijd-spelers. Daar waar in het najaarsseizoen enkele wedstrijden met klein verschil werden verloren, lukte het in het voorjaarsseizoen om de wedstrijden met kleine verschillen te winnen. Dit kan niet anders de winst zijn van een mentale ontwikkeling die geleid heeft tot (tijdelijke) onoverwinnelijkheid.

Alle wedstrijden in het voorjaar werden namelijk gewonnen. En zoals we weten heeft mentale kracht een direct verband met zelfvertrouwen. En dat het zelfvertrouwen van het team groot mag en kan zijn, heeft alles te maken met iets wat niet vaak voorkomt, namelijk dat de S2 het zaalseizoen afsloot als nummer laatst, maar meer doelpunten scoorde dan alle andere teams in de poule, inclusief de kampioen, te weten 190 om 182. Een unieke prestatie.
Er kan dus gesteld worden dat de dames en heren makkelijk de korf vinden en zich ontpopt hebben tot een ware doelpuntenmachine.

Spelers en coaches, gefeliciteerd met het mooie seizoen en het behaalde kampioenschap. We zien jullie ook volgend seizoen graag weer 'shinen'.

KV Wolderwijd C1 kampioen in laatste wedstrijd.

WhatsApp Image 2018 03 10 at 16.52.19Ze wisten de spanning er goed in te houden. Tot de laatste speelronde waren er nog 3 teams die aanspraak konden maken op de titel. Bij een gelijk spel of winst was het kampioenschap voor Wolderwijd C1 een feit. Bij verlies zou de tegenstander met de hoogste eer gaan strijken.

De spanning voor de wedstrijd was duidelijk af te lezen van de koppies. Ze begonnen aan de wedstrijd in Barneveld zonder Damaris, zij was geblesseerd en zat op de bank. In haar plaats begon Lynn in de basis. Na een snelle 1-0 achterstand duurde het even voordat Wolderwijd in de wedstrijd zat. Het was rommelig en er werden vele kleine foutjes gemaakt. De coaches wisselden er vrolijk op los en zo was er deze wedstrijd ook weer speeltijd voor Sophie en Louise uit de D1. En deze beiden meiden deden het erg goed. De rust werd ingegaan met een kleine 6-7 voorsprong.

In de tweede helft was het duidelijk dat er een tandje bij moest. Langzaam maar zeker werd Wolderwijd sterker, het spel beter en wist men verdedigend de boel goed dicht te zetten. Het geen uiteindelijk resulteerde in een 12-15 overwinning. Het team onder leiding van Anne en Robert was met dit resultaat kampioen.

Direct na afloop begaf het hele team zich naar de kantine van KV Wolderwijd waar samen met de B1 het kampioenschap gevierd werd met taart, spelletjes, hamburgers en ‘Wie is de Mol?’

Vanaf komende dinsdag 13 maart wordt er weer buiten getraind. Het zaal seizoen zit er weer op. Op 31 maart start de veld competitie met een mooi programma thuis. Kom gerust eens kijken.

KV Wolderwijd E1 kampioen na spannende wedstrijd

20180224 KV Wolderwijd E1 Kampioen 2Wederom is een jeugdteam van KV Wolderwijd erin geslaagd kampioen te worden in hun poule. Dit maal was het de beurt aan de E1.

Het team, met Anna, Gerjan, Thijmen, Deborah en Inge (helaas afwezig), en invallers Noortje en Daniël, heeft de belangrijke wedstrijd in Harderwijk van Unitas gewonnen met 1-5. Onder leiding van coaches Irissa, Theanne en Lynn is dit team, met nog 1 wedstrijd te gaan, niet meer in te halen.

Ondanks dat deze kampioenswedstrijd in Harderwijk gespeeld werd waren supporters vanuit Zeewolde in grote getale meegereisd. Compleet met spandoeken, was de tribune voornamelijk gevuld met aanhang van KV Wolderwijd.

Na een zenuwslopend eerste kwart van de wedstrijd, vielen de goals pas in het tweede kwart. De ruststand was dan ook slecht 0-2 in het voordeel van Wolderwijd. Na rust bleef de spanning hoog met kansen aan beide zijden. Na een 0-4 stand kwam Unitas nog even terug tot 1-5 in het derde kwart. In het laatste kwart waren de kansen voornamelijk aan Unitas zijde maar werd er niet meer gescoord.

De blijdschap was dan ook groot na het horen van het laatste fluitsignaal. Het kampioenschap was binnen!

Na afloop werd er door de kampioenen, coaches en meegereisde supporters nog even nagenoten bij Kok Experience in Harderwijk.

Korfballers KV Wolderwijd F1 Kampioen

DSC01022 krantOp zaterdag 10 februari is, onder toeziend oog van een juichend publiek, de F1 van KV Wolderwijd kampioen geworden. Met nog een wedstrijd in de zaal te gaan, kan de nummer twee uit de poule, Oranje Zwart uit Zwolle, niet meer voorbij de Zeewoldense korfballers komen. In de strijd met zeven andere F-teams uit de poule is de F1 uit Zeewolde de sterkste gebleven.

Gedurende het hele zaal-seizoen hebben de jongste spelers van KV Wolderwijd geen enkele keer verloren. Het team met Daniëlle ten Hove, Lucas Willemse, Noortje van der Bunte, Madeline van Raalten en Zoë Perez Koren, heeft in de elf gespeelde wedstrijden een positief doelsaldo van maar liefst 100 punten gerealiseerd. Hiermee zet dit jonge team een geweldige prestatie neer.

Het kampioenschap werd gevierd met een gouden medaille. Ook de twee trainers Marijke Meetsma en Yvonne Meetsma kregen een medaille omgehangen. Zonder hun enthousiaste inzet was de prestatie niet mogelijk geweest. “De techniek, taktiek en conditie van de kinderen is belangrijk, maar het is vooral een plezier om te zien hoe goed het team samenwerkt”, aldus trainer Yvonne.

De club ziet uit naar de prestaties op het veld van deze jonge kanjers.

Activiteiten Agenda

PUB Quiz
zaterdag 16 februari
Aanvang: 19:00
Giga Kangoeroe dag 2019
dinsdag 28 mei
Aanvang: 08:30

Bestuursagenda

Bestuursvergadering
dinsdag 29 januari
Aanvang: 19:30

Competitie Agenda

Oefenwedstrijden Veld 2019
zaterdag 06 april
Aanvang: 09:00
Oefenwedstrijden Veld 2019
zaterdag 13 april
Aanvang: 09:00

Facebook KV Wolderwijd logo