Hallo, heb je een vraag? Of wil je iets weten? Dat kan eenvoudig door te gaan 'Appen' Of stuur een mailtje naar info@kvwolderwijd.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page

Verslagen

Wolderwijd/DYZLE wint wedstrijd en Sportprijs Zeewolde

In Soest behaalde Wolderwijd/DYZLE tegen de Eemvogels een knappe 20-22 overwinning.
Waar in de memorabele thuiswedstrijd in de eerste helft slechts eenmaal gescoord werd, lag het eerste Zeewolder doelpunt er al na één minuut in. Met goed korfbal had Wolderwijd/DYZLE vanaf de eerste minuut de regie in handen en werd de rust behaald met een 9-10 voorsprong. Ook na rust hielden de ploeg elkaar redelijk in evenwicht  Eerst halverwege de tweede helft kwamen de Soestenaren op voorsprong. Met nog acht minuten te spelen op de klok was het Eemvogels dat leidde met een 20-18 voorsprong. Door een collectief sterk optreden van Wolderwijd/DYZLE werd met een run van vier doelpunten de achterstand omgebogen in een 20-22 eindstand.
Zonder anderen te kort te doen was het vooral Jan Hoekstra die de Zeewoldenaren deze wedstrijd mee aan de hand nam, met een tomeloze hoeveelheid energie. Al met al een prima wedstrijd onder de prima leiding van (de op het laatste moment aangewezen) arbiter De Boer.

Lees meer

Wolderwijd/DYZLE vist net achter het net

In een kwalitatief mindere, vooral rommelige wedstrijd moest Wolderwijd/DYZLE met het kleinst mogelijke verschil haar meerdere erkennen in RDZ uit Zeist.

Een wedstrijd die van beide kanten gepaard ging met het nodige fysiek spel, waarbij de arbiter verzuimde grenzen te stellen. De Zeewoldenaren bleken hier echter beter mee om te kunnen gaan.
Wolderwijd/DYZLE kwam goed uit de startblokken en leidde na enkele minuten met 3-1. Bij een 3-3 stand halverwege de eerste helft, was een time-out nodig om even weer wat orde op zaken te stellen. Het laatste deel van de eerste helft waren het echter de Zeistenaren die het initiatief naar zich toetrokken en met een 6-9 voorsprong de kleedkamer opzochten.

Na de rust pakte Wolderwijd/DYZLE het goed op, waarbij veel energie werd geleverd. De achterstand werd omgebogen en halverwege de tweede helft stond een 11-10 voorsprong op het bord. Hierna scoorde RDZ echter drie doelpunten op rij, zodat Wolderwijd weer in de achtervolging moest.

Lees meer

Wolderwijd/DYZLE 1 wint wederom van Huizen 1

Zaterdag 11 februari mocht Wolderwijd/DYZLE in compleet nieuw tenue, met flink veel publiek en een prachtig spandoek aantreden tegen Huizen 1. In de uitwedstrijd werd er nipt gewonnen door in de laatste minuut de score op 15-16 te zetten. De doelstelling was om de punten weer te behouden.

De wedstrijd werd gestart met een vervangende coach in verband met afwezigheid van eigen coaches. De coach vertelde fel aan de wedstrijd te beginnen, alert te zijn op de kansen rondom te korf van de tegenstanders, en eigen coaches gelukkig te maken om de punten thuis te houden.

De score werd direct op 1-0 in het voordeel van Wolderwijd/DYZLE gezet. De eerste 10 minuten bleef het gelijk op gaan, en scoorde Huizen vanuit de kansen rondom de korf. Wolderwijd/DYZLE wist door mooi samen spel uit te lopen tot een 10-7 ruststand.

Lees meer

Wolderwijd/DYZLE zet eerste return in winst om

Over de helft van de zaalcompetitie stond afgelopen zaterdag de eerste return op het programma waarvoor afgereisd moet worden naar Utrecht. Het studententeam van Hebbes was de gastheer/vrouw. De selectie van Wolderwijd/DYZLE was uitgedund door een aantal ziektegevallen.

Net als vorige week startte Wolderwijd/DYZLE moeizaam. Ondanks opdracht om vanaf het begin de wedstrijd in handen te nemen, lukte dat niet. Het was Hebbes dat vanaf het begin van de wedstrijd de regie over de wedstrijd had. Wolderwijd keek telkens tegen een achterstand aan. Door een doelpuntloze periode bleef de score voor rust aan de lage kant. Eerst tegen het einde van de eerste helft slaagde Wolderwijd/DYZLE erin langszij te komen. Rusttand 7-7.

Lees meer

Wolderwijd/DYZLE op koers halverwege competitie

In de zevende zaalwedstrijd moest Wolderwijd/DYZLE aantreden tegen de nummer laatst, de Corvers uit Hilversum. En wedstrijd die gewonnen moest worden om bij te blijven bij “the best of the rest”. En dat lukte, hoewel het minder makkelijk ging dan vooraf gehoopt. Met name het verschil tussen de beide vakken van Wolderwijd was tekenend deze wedstrijd: het eerste aanvalsvak was in totaal goed voor het overgrote aandeel van de score.

Nadat bij een 1-1- stand de thuisploeg (voor de enige keer) een voorsprong nam, hadden de Zeewoldenaren moeite om los te komen en de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. Dit was mede een gevolg van een doelpuntloze periode bij een stand van 5-6 halverwege de eerste helft. Uiteindelijk werd de rust bereikt met een 6-9 tussenstand.

Lees meer

Complete offday bij Wolderwijd/DYZLE 1

Afgelopen zaterdag kon Wolderwijd/DYZLE geschiedenis schrijven door als promovendus 4 partijen op rij te winnen. Geschiedenis werd geschreven, maar op een gehele andere wijze dan bedoeld. Speaker van dienst, Ben Scharft, kon na het voorstellen van de teams, in de eerste helft slechts één keer melding maken van een goal voor Wolderwijd/DYZLE. Een nog niet eerder vertoonde prestatie.

Tegenstander De Eemvogels uit Soest, was een bekende van de Zeewoldenaren. Ook tijdens de veldcompetitie kwamen beide teams al eens tegen elkaar uit en gingen de punten mee naar Soest. Een voor Wolderwijd/DYZLE lastig te bespelen tegenstander met name door het lengteoverwicht bij de heren. Hierdoor kon Eemvogels lange(re) aanvallen opzetten en gingen verdedigende rebounds (te) vaak naar de tegenstander. Wolderwijd/DYZLE kon hier niet voldoende tegenover zetten, waarbij met name de eerste helft veel ballen uit de korf draaiden. Gevolg was dat het gat niet gedicht kon worden en met een 1-6 stand de rust werd bereikt. Voor beide teams overigens een lage score.

Lees meer

KV Wolderwijd/DYZLE 1 blijft ongeslagen

In de derde zaalcompetitiewedstrijd KV Wolderwijd/DYZLE goede zaken gedaan. De uitwedstrijd tegen RDZ in Zeist werd met 14-17 winnend afgesloten, waardoor Wolderwijd/DYZLE 1 aan kop gaat in de derde klasse.

Vanwege de afwezigheid van een drietal dames uit de selectie, was de opstelling hierop aangepast. Idee hierachter was dat de druk voornamelijk van het herenviertal zou moeten komen. Na een aantal hele vlotte goals van RDZ in de eerste aanval, waren het aanvankelijk de Zeistenaren die overtuigend van start gingen. Door te weinig verdedigende druk keek Wolderwijd/DYZLE na acht minuten tegen een 4-1 achterstand aan. Vervolgens was er sprake van een run van 5 doelpunten van de Zeewoldenaren die de achterstand binnen de kortste keren hadden omgebogen tot een 4-6 voorsprong. Door beter verdedigen konden de tegenstanders in de eerste helft nog maar 4 keer scoren en werd een ruststand van 8-11 bereikt.

Lees meer

KV Wolderwijd/DYZLE pakt koppositie

Terwijl half Nederland afgelopen zaterdag naar de 8-ste finale van het WK keek, moest KV Wolderwijd/DYZLE 1 aantreden in en tegen Huizen; de ploeg die vorige week een nipte overwinning behaalde op RDZ uit Zeist.
In een gewijzigde opstelling, mogelijk door een ruimere selectie, was het aanvankelijk KV Huizen dat de toon zette. In de eerste helft waren het vooral slordigheden en een soort van gelatenheid, waarmee de Zeewoldenaren te maken hadden. Bleef de wedstrijd in eerste instantie gelijk opgaan, toch was het Huizen dat met een 10-7 voorsprong de rust inging.

Lees meer

 • Glasbewassingnederland.nl
 • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
 • Official Pizza partner KV Wolderwijd
 • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
 • Bakker Bart
 • Onze KV Wolderwijd webshop
 • KorfbalTotaal.nl
 • Fysio Focus Zeewolde
 • De goedkoopste kwaliteits zonweringen
 • Financiële Dienstverlening
 • Stoffeerderij Vonk voor al uw stoffeer klussen
 • Freelance Audio engineering, Advies, Verkoop en Verhuur.
 • Drankenspeciaalzaak in Zeewolde
 • Voor al uw maatwerk
 • De schilders met garantie uit Zeewolde

Evenementen Agenda

Paasbrunch


Datum: zaterdag 08 april
Aanvang: 11:30 uur.


Korfbal League Finale in Ahoy


Datum: zaterdag 15 april
Aanvang: 12:30 uur.


Competitie Agenda

Oefenwedstrijden VELD


Datum: zaterdag 08 april
Aanvang: 00:00 uur.


Bestuursagenda

Geen evenementen

Kantine Agenda

Geen evenementen