Hallo, heb je een vraag? Of wil je iets weten? Dat kan eenvoudig door te gaan 'Appen' Of stuur een mailtje naar info@kvwolderwijd.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page

Maak kennis met korfbal: doe gratis mee aan onze proeftrainingen.
Klik hier voor alle info

B Jeugd

Wolderwijd B1 laat zien waar het toe in staat is!

Amersfoort 20-02-2017
Na een nipte nederlaag tegen de antilopen vorige week (12-11) laat Wolderwijd B1 vandaag zien waarom ze een plek in de top 3 verdienen. Er werd vandaag met versterkingen uit de C1 afgereisd naar Amersfoort om een wedstrijd tegen Mia B2 te gaan spelen. Gekeken naar de resultaten van de vorige wedstrijd waarbij er net met 10-9 werd gewonnen, was de wedstrijd niet zomaar gespeeld.
Vooraf aan de wedstrijd werden er duidelijke instructies mee gegeven dit hield in hoge druk in de verdediging en in de aanval boven die 12 doelpunten uit te komen. Met die opdracht begon de B1 dan ook in hoog tempo mee, binnen 2 minuten spelen stond er al een 0-2 op het scorebord. Daarnaast had Mia grote moeite om tot een aanval te komen door grote druk van de verdediging en een sterke rebound van Wolderwijd waardoor Mia vaak maar tot weinig kansen kwam. Tegelijkertijd had Mia de grootste moeite met het stoppen van de aanval van Wolderwijd, die veel kansen konden creëren door de rebound van Harm en Marijke. Hierdoor konden Irissa, Rick en Matthijs weer veel schoten lossen en waren daarbij loepzuiver in de afronding. Daarnaast kreeg Mia ook geen grip op de doorloopballen van Theanne die ze tijdens de openingsballen liet zien.

Lees meer

Wolderwijd B1 geeft niet op

Zaterdag jl. (14 januari 2017) stond de heenwedstrijd tegen ODIK B1 op het programma. In de Veluwehal in Barneveld nam onze B1 het op tegen het nog ongeslagen thuisteam. Daar waar het dameskwartet compleet was, ontbraken bij de heren Harm, Jim en Joey. Hun plaatsen werden ingenomen door Matthijs en Martijn. Anneleen was mee als reserve. De coaches Robert en Anne waren voor het eerst dit zaalseizoen in de gelegenheid hun pupillen aan te moedigen. Nadat de meegereisde ouders de koffie en thee op hadden, kon de wedstrijd starten.

De jeugd uit Barneveld kwam als een speer uit de startblokken. Binnen 10 minuten hadden ze een voorsprong van 4-0 te pakken. Een reeks die onze 'krijgers' niet konden onderbreken, onder andere omdat er twee goede kansen van dichtbij werden gemist. In de fase die volgde waren de beide verdedigingsvakken 'heer en meester'.

Lees meer

KV Wolderwijd B1 ongeslagen kampioen

Ook KV Woldertwijd B1 kon dit weekend kampioen worden indien er werd gewonnen van Sparta. Onderleiding van de coaches Remko en Andre werd alles op alles gezet om ook deze wedstrijd weer om te zetten in winst. De voorgaande 4 wedstrijden was dat steeds gelukt. Waarom dit keer dan niet.

Na 50 minuten spelen stond er een 9-4 eindstand op het scorebord. Hiermee was voldaan aan de opdracht en daarmee het kampioenschap een feit. Ook dit team kreeg de bijbehorende medialles en taart als beloning voor het behaalde resultaat.

20150926 KV Wolderwijd B1 kampioen

Gefeliciteerd: Sam, Daniël, Harm, Jim, Naomi, Joy, Esther, Lydia, Marijke, Remko en Andre!

KV Wolderwijd B1 met tweede plaats stralend de zomer in

Afgelopen zaterdag 20 juni sloten de spelers van de B1 het seizoen af op de stranden van Noordwijk. Tijdens het grootste beach-korfbal-toernooi ter wereld (94 deelnemende teams) werd onder een stralende zon de korfbalsport beoefend. Tegen de leeftijdsgenoten uit Veenendaal, Arnhem en Barendrecht werd gewonnen. Tegen Barendrecht zelfs in de laatste seconde door een echte 'buzzerbeater' van Dennis, eenhandig uit het hoekje. Verrast werden de jongens en meiden uit Haarlem in de laatste minuut door hun eigen 'wisseltruc' waardoor Luuk de gelijkmaker kon aantekenen. De finale in de laatste speelronde tegen de Tilburgers werd verloren. Zij stonden een week eerder nog in de finale om het Nederlands Kampioenschap voor afdelingsteams en verloren deze na strafworpen. Zaterdag waren deze niet nodig omdat ze de groen-blauwen uit Zeewolde op alle fronten overklaste. Dit ondanks de mooie duikpartijen naar de bal van vooral Sanne. Leuk detail is dat alle spelers meerdere malen hebben gescoord deze dag.

20150620 Wolderwijd B1
Zaterdag was een waardige afsluiting van het seizoen 2014-2015. We starten als tweedejaars B-team de competitie zonder spelersmutaties. Het dameskwartet bestaande uit Mirthe, Esmee, Sanne en Nynke en het heren kwintet bestaande uit Dennis, David, Luuk, Bart-Jan en Tamir. Doelstellingen: als tweedejaars B-team bovenin de competities meedraaien en constanter worden in het scoren van minimaal 10 doelpunten per wedstrijd.

Lees meer

Laatste zaalwedstrijd Wolderwijd B2

Wolderwijd B2Zaterdag 7 maart had Wolderwijd B2 de laatste wedstrijd in de zaal uit in Harderwijk.
Het was een leuke sportieve wedstrijd, waarin B2 hun kansen goed wisten te benutten!
Ze gingen de rust in met een voorsprong en wisten uiteindelijk met een overwinning van 3-6 het zaalseizoen af te sluiten.

Na de wedstrijd trakteerde André "zijn"team op wat lekkers, waarbij het nog gezellig na-kletsen was.

Super gedaan Julia, Harm, Thomas, Sam, Esther, Marijke, Daniel, Jim, Joy en Jamie!!

Wolderwijd B2 knokt voor wat het waard is

Wolderwijd B2 moest afgelopen zaterdag naar Sparta Zwolle en vertrokken met precies 8 spelers. Jim was ziek en helaas is Jessica gestopt vanwege haar verhuizing en er waren geen invallers gevonden. Naomi had nog last van haar enkel en we hoopten met z’n allen dat zij het een hele wedstrijd vol kon houden.

De wedstrijd begon en over en weer kwamen kansen. Helaas wist Wolderwijd niet te scoren en Sparta Zwolle wel. Maar, dat was nog niet het ergste. Een kleine 10 minuten voor de rust lag Joy op de grond en had veel pijn aan haar knie. Zij kon niet verder spelen.

Dus, moest Wolderwijd met 7 spelers verder, en nu maar hopen dat Naomi het vol kon houden. De rust brak aan met een 5-0 achterstand. Het oppeppende praatje van interim coach John en wat aanwijzingen hoe met 3 spelers in een vak te spelen wierp z’n vruchten af. Wolderwijd ging knokken en vocht voor iedere bal. En, nadat nu de doelpunten aan Wolderwijd kant gingen vallen werden de spelers steeds fanatieker.

In de 2e helft wist Wolderwijd 4 doelpunten te scoren en Sparta Zwolle nog slechts 1. Helaas was de eindstand hierdoor wel 6-4 voor Sparta, maar een pluim voor Wolderwijd B2!

Goed genokt jongens en meiden!

Een mooi stel...... KV Wolderwijd B1

Team B1 - oktober 2014Een mooi stel...dat zijn de spelers van Wolderwijd B1.
Tijdens trainingen en wedstrijden doen ze hun uiterste best om beter te worden in het korfbalspel. En dat die inspanning leidt tot een kampioenschap in de najaarscompetitie is een prima bekroning hiervan. Groot winstpunt is dat de spelers de concentratie kunnen vasthouden en het geduld kunnen opbrengen om pas in de tweede helft het verschil te maken ten opzichte van de tegenstanders. Chapeau!

Nog mooier is te zien dat het team ook buiten het veld groeit en van meerwaarde wordt voor een bloeiende vereniging. Diverse jeugdteams worden inmiddels begeleid, de eerste wedstrijdjes worden gefloten. Het schoolkorfbaltoernooi eind september jl. was mede door hen een groot succes.

Een mooi stel...zit 'm soms in hele kleine dingetjes. Onze Luuk vertrekt aankomende week voor 'uitwisseling' een paar maanden naar Spanje. Het was even zoeken naar een moment om met z'n allen afscheid te nemen, maar die werd gevonden. Zaterdagochtend jl. op het korfbalveld...voor het coachen, fluiten, spelen, leren en winkelen (en ziekenhuis).

Een mooi stel...

Wolderwijd B1 Kampioen

De kampioenswedstrijd tussen Wolderwijd B1 en Exakwa B3 begon om 14.00. De B1 had de vorige ontmoeting met Exakwa met 5-7 gewonnen.Wolderwijd B1 Kampioen

De aanval van wolderwijd begon met: Antoinette Brouwer, Jenneke Bosma, Wouter Meetsma en Marco Matthijsse. In de verdediging: Bas Van Heck, Tjarco Bos, Maryse Benedictus en Dianne Schram. We kregen de opdracht mee van onze coach Gert Bos, om geconcentreerd te blijven en elkaar te ondersteunen door goed te roepen.

De wedstrijd begon en na een aantal minuten opende Wouter Meetsma de score voor ons met een strafworp 1-0, vlak daarna scoorden Antoinette Brouwer en Tjarco Bos de 2-0 en 3-0. Een mooi begin van de wedstrijd! Een aantal minuten later deden de tegenstanders wat terug door de 3-1 te maken. De B1 bleef kansen creëren en dit werd uiteindelijk beloond door een kort kansje van Wouter Meetsma en er kwam 4-1 op het scorebord te staan . Wolderwijd bleef scoren Antoinette Brouwer en Tjarco Bos zorgde voor de 5-1 en de 6-1 . Exakwa kon nog wat terug doen voor rust en Jenneke Bosma zorgde uiteindelijk voor de rust stand van 7-3 .

Na een speech van de coach en een wissel van Jenneke Bosma voor Froukje Zuidema kon de B1 er weer tegen aan in de 2e helft. Wolderwijd begon de 2e helft gelijk scherp en Bas van Heck, Dianne Schram en Froukje Zuidema breidde de voorsprong uit naar 10-3. Op dit punt werd Exakwa weer wat scherper en mocht de scheids af fluiten met een eindstand van 10-6. De B1 heeft hard gewerkt voor dit eindresultaat, alle spelers hebben gevochten voor de bal en er hing een zeer positieve sfeer.

Met deze eindstand is wolderwijd B1 ongeslagen kampioen geworden, we willen alle invallers bedanken. Daarnaast willen we onze coaches Yvonne Meetsma en Gert Bos bedanken. Yvonne was helaas niet bij deze mooie wedstrijd aanwezig, maar we hebben Gert in ieder geval bedankt met een grote emmer vol water.

Wolderwijd B1 wint wedstrijd van kampioenskandidaat Unitas B3

Zaterdag 1 oktober vertrok de B1 richting Harderwijk. Ruim op tijd aangekomen, werd er serieus ingeschoten en warm gelopen.

In de aanval startte Bas, Tjarco, Elserieke en Antoinette). In de verdediging Wouter, Marco, Maryse  en Mirte (spelende op de plaats van de zieke Dianne). Reserves: Matthijs en Jaimy.

In de bespreking hebben we aangeven dat vooral de heren van Unitas in de vorige wedstrijd gescoord hadden, dus het doel was om de heren goed te verdedigen.

Lees meer

Wolderwijd B1, sportiefste kampioen

2011 kv wolderwijd b1Na de stunt in het hol van de leeuw, vorige week in Westbroek, mocht Wolderwijd B1 vandaag proberen om het (gedeelde) kampioenschap binnen te slepen. Nova uit Bilthoven was, vooral in de tweede helft, een gewillig slachtoffer. Met 14-4, veel complimenten over sportiviteit en 10 zonverbrande spelers (alleen Jenneke was zo intelligent om zich op tijd in te smeren) werd het een prachtige zaterdagochtend. Ondanks het vroege tijdstip was er een flinke groep toeschouwers aanwezig, waarvoor hulde.

Lees meer

De Eemvogels B1 – Wolderwijd B1

Wolderwijd B1 maakt een vliegende start dit veldseizoen en slaagde er afgelopen zaterdag wederom in om te winnen. Deze keer is de wedstrijd gewonnen in Soest van De Eemvogels B1.
De B1 had het in het begin van de competitie niet makkelijk. Er stond een heel nieuw team van mensen die nog aan elkaar moest wennen. Dit was zowel te zien tijdens de trainingen als in de wedstrijden. Met name tijdens de eerste twee wedstrijden moesten ze elkaar nog zien te vinden in het spel. Verdedigend wisten ze nog niet goed wat ze aan elkaar hadden en de aanval verliep vaak moeizaam. Toch wisten de B’tjes deze wedstrijden te winnen puur op vechtlust en hebben ze hun koppies geen minuut laten hangen.

Lees meer

 • Glasbewassingnederland.nl
 • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
 • Official Pizza partner KV Wolderwijd
 • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
 • Bakker Bart
 • Onze KV Wolderwijd webshop
 • KorfbalTotaal.nl
 • Fysio Focus Zeewolde
 • De goedkoopste kwaliteits zonweringen
 • Financiële Dienstverlening
 • Stoffeerderij Vonk voor al uw stoffeer klussen
 • Freelance Audio engineering, Advies, Verkoop en Verhuur.
 • Drankenspeciaalzaak in Zeewolde
 • Voor al uw maatwerk
 • De schilders met garantie uit Zeewolde

Evenementen Agenda

Geen evenementen

Competitie Agenda

Oefenwedstrijden ZAAL


Datum: zaterdag 04 november
Aanvang: 09:00 uur.


Bestuursagenda

Geen evenementen

Kantine Agenda

Geen evenementen