Hallo, heb je een vraag? Of wil je iets weten? Dat kan eenvoudig door te gaan 'Appen' Of stuur een mailtje naar info@kvwolderwijd.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page

Wolderwijd E1 is kampioen!

KV Wolderwijd E1 Kampioen

Afgelopen zaterdagochtend was het dan eindelijk zo ver: de echte kampioenswedstrijd voor de toppers van Wolderwijd E1.

Alle wedstrijden werden tot nu toe gewonnen, dus de coaches hadden er vertrouwen in.

Het publiek zat drie rijen dik op de banken en leefde vanaf de eerste minuut enorm mee met toeters, bellen, spandoeken en gejuich. Wat ouders verklapten dat de spelers slecht hadden geslapen van de zenuwen, maar daar was aan het begin van de wedstrijd helemaal niets van te merken.

Karsten maakte al gauw het eerste doelpunt, en Unitas kreeg nauwelijks de kans om aan te vallen. Er werden nog twee strafworpen gemist, maar gelukkig ging het maken van gewone doelpunten wel heel erg goed. Arne, Damaris en Karsten maakten allemaal een mooi afstandsschot, waardoor de stand na de eerste tien minuten al 4-0 voor Wolderwijd was. Daarna werd het spelletje onrustiger. Unitas ging wat beter spelen, waardoor Wolderwijd minder kansen kreeg. Sophie scoorde de 5-0 met een mooi schot, maar het leek soms wel alsof iedereen iets té graag wilde scoren. Dat merkten ook de coaches Elserieke en Nel, die steeds wat meer aanwijzingen gingen geven.

In het derde kwart was Unitas ineens het betere team, door twee keer op rij te scoren. Wolderwijd kreeg ook weer meer kansen maar de bal leek er maar niet in te willen. Karsten gooide er van afstand weer een bal in, tot vreugde van het enthousiaste publiek: 6-2. Nog tien minuten volhouden, dan was Wolderwijd E1 kampioen… Die tien minuten ging het spel op en neer.

De toppers van Wolderwijd waren niet moe te krijgen en probeerden nog meer doelpunten te maken. Ook Unitas was erg fanatiek en kreeg nog een paar mooie kansen. Het leek bijna onmogelijk, maar toch werd er niet meer gescoord in de laatste tien minuten.

Het maakte de fans niet zoveel uit; Wolderwijd E1 is KAMPIOEN! Elserieke en Nel vonden het stiekem een slechte wedstrijd, maar dat kwam ook door het goede spel van Unitas. Toch werd er gewonnen, waardoor het kampioenschap met de kids in de kantine gevierd kon worden met Jip & Janneke champagne en wat lekkers. Samen belden ze coach Mark op, die er helaas niet bij kon zijn. Nel hield een mooie speech; de E1 heeft ontzettend veel geleerd, maar ze kunnen nog veel en veel meer! Zo gaat het team bijvoorbeeld in de komende wedstrijden nog proberen om dit seizoen meer dan 100 doelpunten te scoren! Sophie, Louise, Damaris, Karsten, Arne, Nel, Elserieke en Mark, van harte gefeliciteerd! 

Bestuursagenda

Commissie Vergadering
maandag 30 maart
Aanvang: 19:30
Bestuursvergadering
maandag 20 april
Aanvang: 19:30
Commissie Vergadering
maandag 25 mei
Aanvang: 19:30

Competitie Agenda

Geen evenementen

Evenementen Agenda

Korfbal League Finale 2020
zaterdag 04 april
Aanvang: 16:00
Paas Brunch
zaterdag 11 april
Aanvang: 12:00
KAMP 2020
woensdag 20 mei
Aanvang: 16:00
Seizoensafsluiting 2020
zaterdag 20 juni
Aanvang: 17:00