Senioren

KV Wolderwijd ziet MIA in laatste minuut langszij komen

In een bijzonder spannende uitwedstrijd wisten de korfballers van KV Wolderwijd 1 niet te winnen. In de laatste minuut scoorden de thuisploeg de gelijkmakende 12-12 nadat ze eerst bijna de gehele wedstrijd op voorsprong hadden gestaan. Voor de stand in de competitie betekent dit dat de Zeewoldenaren de leidende positie kwijt zijn.

Lees meer

Zeewolder korfballers verliezen ook de tweede thuiswedstrijd.

Zaterdag 21 september speelde het seniorenteam van KV Wolderwijd tegen Telstar uit Hoevelaken. De inzet was een tweede plaats in de competitie. Onder een scherp najaarszonnetje gingen de Zeewoldenaren niet zo goed van start. Maar de 3-1 achterstand werd snel omgebogen tot een 6-4 voorsprong. In een op en neergaande eerste helft stond KV Wolderwijd steeds aan de goede kant van de score.

Lees meer

Korfballers van Wolderwijd winnen in Woudenberg

Zaterdag 7 september verloor het eerste senioren team van KV Wolderwijd teleurstellend de eerste competitie wedstrijd. In eigen huis werd de ploeg met 19-13 door MIA uit Amersfoort verslagen. In de kleine najaarscompetitie, met naast MIA ook nog Telstar uit Hoevelaken en Woudenberg, was het dus belangrijk om de tweede wedstrijd te winnen om nog mee kunnen te doen voor de bovenste plaatsen. Tegenstander van afgelopen zaterdag, 14 september, was Woudenberg 4. Ook dit team had de eerste competitiewedstrijd verloren, er moesten dus kansen zijn voor de Zeewoldenaren.

Lees meer

Bloedstollende korfbalwedstrijd: KV Wolderwijd kampioen!

Afgelopen zaterdag 23 maart stond de topper tussen Unitas uit Harderwijk en KV Wolderwijd op het programma. De winnaar van het duel zou direct de kampioen zijn: mooier kan een competitie niet verlopen. De spanning voor de Zeewolder korfballers zat er de hele week al in. Dat gold niet alleen voor de selectie, want de hele vereniging leefde mee en dat niet alleen in woord, maar ook in daad. Groot was het aantal bezoekers dat zaterdagavond meegereisd was naar Harderwijk. Die supporters zorgden voor een prima sfeer in sporthal de Sypel. Het voelde voor de spelers als een thuiswedstrijd.

Lees meer

IJzersterke tweede helft brengt KV Wolderwijd terug in de titelrace.

De korfballers van Zeewolde hadden de kater van de nederlaag op 9 februari tijdens een prima trainingssessie op de dinsdagavond al weggespoeld. Donderdagavond werden de neuzen weer richting de wedstrijd van zaterdag gezet. Een nieuwe misstap konden de Zeewoldenaren zich niet permitteren in de race naar het kampioenschap.

Afgelopen zaterdag was KV Antilopen uit Leusden de tegenstander. In een spannende eerste helft golfde het spel op en neer. De tegenstander gaf prima partij. Met een prachtig afstandsschot openden de gasten de score. Hierna trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe. Na tien minuten spelen stond er 5-2 op het scorebord. Even verslapte de concentratie, Antilopen kreeg veel ruimte en benutte in 5 minuten tijd drie kansen. 5-5. Tot de 20e minuut ging het gelijk op en stond het 7-7. Via 2 afstandsschoten en een strafworp nam KV Wolderwijd opnieuw 3 punten voorsprong. Maar kort voor de pauze kwam Antilopen terug tot op 2 punten, 11-9. Net als in de vorige 3 wedstrijden gingen de Zeewoldenaren met 2 punten voorsprong de rust in, maar dat dat geen garantie is voor een succesvolle afloop was al wel bekend.

Lees meer

Korfballers van Zeewolde nog steeds volle winst in 2019

De korfbalwedstrijd tussen KV Wolderwijd en Exakwa uit Lelystad eindigt in 14-11. KV Wolderwijd speelde een hele goede eerste helft, maar ook Exakwa was op schot.

De eerste aanval van de groen-blauwen uit Zeewolde was meteen raak. Ook het tweede punt was in het voordeel van Zeewolde. Het gat van twee punten was geslagen. De teams waren net zo aan elkaar gewaagd als in de heen wedstrijd in Lelystad en er ontspon zich een helft met veel mooie aanvallen en scores. 9-7 ruststand. Tevreden kon KV Wolderwijd de rust in.

Afgesproken werd om de eerste helft door te trekken met iets meer rust in het spel en vooral goede kansen uitspelen. Exakwa kwam anders uit de kleedkamer. Zij waren niet van plan met een nederlaag te vertrekken. De duels werden feller en vaak door de Lelystedelingen gewonnen. Het koste de thuisploeg steeds meer moeite. De schoten vielen niet meer binnen en Exakwa rook bloed.

Lees meer

KV Wolderwijd wint derby van Unitas Harderwijk

De korfballers van Wolderwijd denderen door. Na de goede wedstrijd vorige week in Leusden wist de selectie ook thuis te winnen. Er stond een heuse derby op het programma tegen Unitas uit Harderwijk. Bij verlies zouden de ‘Harderwiekers’ in de stand over KV Wolderwijd wippen. Ze waren dan ook strijdlustig het Wolderwijd overgestoken. De toeschouwers in De Horst zagen daarom een spannende wedstrijd.

Unitas opende met een mooi afstandsschot de score. Wolderwijd antwoorde vrij snel met twee mooie scores waarna Unitas de stand weer gelijk trok (2-2). De minuten daarna speelde de thuisploeg haar beste periode van de wedstrijd. Verdedigend zeer sterk en zelf rustig de kansen benuttend. Het gevolg was een 6-3 voorsprong. Reden voor de coach van Unitas om in te grijpen. Door het inbrengen van twee nieuwe heren konden ze zich onder de druk uitspelen. 6-6 vlak voor rust, het moment voor de coach van Zeewolde om ook in te grijpen. Een gouden wissel. Op slag van rust werd de voorsprong opnieuw gepakt.

Lees meer

KV Wolderwijd is sterk en wint in Leusden

De korfballers van KV Wolderwijd zijn het nieuwe jaar met een klinkende overwinning begonnen. Zaterdagmiddag jl. reisde de selectie richting Leusden waar KV Antilopen de tegenstander was. De laatste twee ontmoetingen tegen Antilopen waren nog verloren. Maar met een goede voorbereiding en een goede tactiek (minstens 15x scoren) werd de wedstrijd aangevat.

Binnen een minuut stond Antilopen al op voorsprong maar de Zeewoldenaren lieten zich niet uit het veld slaan. Door gevarieerde aanvallen en geconcentreerd te verdedigen werd de 1-0 achterstand via een 2-2 naar een 2-6 voorsprong omgebogen. De eerste helft was er één van prima spel. Antilopen kreeg geen kans om dichterbij te komen. De ruststand van 6-10 was dan ook zeer verdiend.

Lees meer

Wolderwijd 1 verliest de wedstrijd in de 2e helft

Zaterdag 8 september was de start van het nieuwe seizoen met als eerste wedstrijd voor ons eerste team tegen DOC 3 uit en in Bussum.
Ten opzichte van het vorige jaar zijn er een aantal wijzigingen:

  • Er staat 1 heer minder bij de opstelling, omdat deze heer op wereldreis gaat
  • Er staat een coach langs de kant, en door de weeks wordt het team getraind door Yvonne
  • De aanvoerder is een aanvoerster geworden
  • Nieuwe vakken werden vandaag uitgeprobeerd
  • Het team is gepromoveerd tot het eerste van KV Wolderwijd

Lees meer

Meer dan 20 treffers voor KV Wolderwijd 1

Het welbekende Groen Zwart stond zaterdag 8 oktober 2016 op het programma voor Wolderwijd 1. Ondanks een blessure bij een van de dames en educatieve verplichtingen is het toch gelukt om met een volledig team richting Borne af te reizen. Bas had vorige week al aangekondigd dat we zouden winnen, dus met goede moed zijn we richting Borne vertrokken. 

Lees meer

Wolderwijd 1 speelt een rugby wedstrijd tegen SDO 1

Op een zonnige zaterdag 24 september stond de wedstrijd Wolderwijd 1 – SDO 1 op het programma. In de zaal hebben wij uit verloren, en thuis van SDO gewonnen. Er was dus zeker een mogelijkheid om deze wedstrijd te winnen. Wat we van te voren wel wisten is dat SDO een fysieke ploeg is die het ons behoorlijk lastig kan maken.

Wolderwijd begon met een aangepaste opstelling. In de aanval begonnen Haroen, Bas, Yvonne & Susanne en in de verdediging Robert, Maarten, Esmee en Karin. Wolderwijd begon sterk aan de wedstrijd. Door goed uitgespeelde kansen stond het gauw 2-0 voor Wolderwijd. Helaas viel Yvonne na 5 minuten al uit, waardoor er bij de wedstrijd van de B snel gewisseld moest worden, zodat Theanne haar debuut in het eerste kon maken. Dit heeft ze echt super gedaan! Onze complimenten. In de wedstrijd werd al gauw duidelijk dat de scheidsrechter de touwtjes niet in handen had (of juist wel?).

Lees meer

Ondanks matige tweede helft toch winst voor KV Wolderwijd 1

Afgelopen zaterdag, 21 november 2015, speelde Wolderwijd 1 in de Horst tegen een nog onbekende tegenstander,  SIOS ’61 uit Velp. Na de verloren inhaalwedstrijd van afgelopen donderdag thuis tegen Débaldérin restte Wolderwijd de taak deze wedstrijd wel te winnen.

De wedstrijd werd ingefloten door de scheidsrechter met als eerste aanval Robert, Maarten, Karin en Valentina (2e helft Carine, bedankt dames!). In de verdediging begonnen Niek, Bolt, Susanne en Claire.

De eerste helft werd door Wolderwijd voortvarend gestart en SIOS werd meteen duidelijk gemaakt dat de punten in Zeewolde zouden blijven.

Lees meer

Eerste puntenverlies voor KV Wolderwijd 1

Op donderdag 19 november 2015 werd door Wolderwijd 1 een competitiewedstrijd ingehaald. Débaldérin 1 uit Wageningen kwam op bezoek in Zeewolde. Gelukkig geen verre reizen voor ons op zo’n doordeweekse dag. Het is voor Wolderwijd sowieso even omschakelen na school/werk/etc. maar gelukkig geldt dat ook voor de tegenstander.

De wedstrijd werd ingefloten door de scheidsrechter met als eerste aanval Bas, Robert, Karin en Esmee. In de verdediging begonnen Maarten, Bolt, Susanne en Claire.

Lees meer

Goed begin van het zaalseizoen voor KV Wolderwijd 1

Afgelopen zaterdag, 14 november 2015, stond voor Wolderwijd 1 de eerste zaalwedstrijd op het programma. De indeling van dit seizoen vraagt weer een hoop reizen, met als eerste stop Borne. Een lange rit om aan te treden tegen Groen Zwart. Op het veld hebben we deze tegenstander al voorbij zien komen. Deze wedstrijd hebben we toen, zelfs met maar 7 spelers, prima uitgespeeld!

De wedstrijd werd ingefloten door de scheidsrechter met als eerste aanval Bas, Maarten, Karin en Mirthe (bedankt!!). In de verdediging begonnen Niek, Bolt, Susanne en Claire. Met een korte voorbereiding (10 minuten voor aanvang pas aanwezig)stond Wolderwijd voor de uitdaging om toch scherp aan de wedstrijd te beginnen.

Het eerste doelpunt werd gemaakt door onze tegenstanders, dit was tevens het enige moment van de wedstrijd waarin zij op voorsprong stonden. Wolderwijd speelde als team een sterke wedstrijd. Waar de tegenstanders elkaar niet konden vinden, fouten maakten en hier elkaar op aanspraken toonde Wolderwijd zich het tegenovergestelde. Aanvallen werden goed opgezet en afgerond, verdedigend waren we sterker en als team werkten we samen aan een overwinning. Bij een stand van 4-8 in het voordeel van Wolderwijd kon worden gerust.

 De tweede helft blijft lastig wat aan beide kanten resulteerde in een 10 minuten durende doelpuntloze periode. Desondanks bleven we geconcentreerd verdedigen en werd dit uiteindelijk beloond met doelpunten. Groen Zwart kon zowel verdedigend als aanvallend geen tegendruk geven, waardoor Wolderwijd hun doelpuntenaantal kon verdubbelen.

Kortom, Wolderwijd is het zaalseizoen scherp begonnen met een 16tal mooie doelpunten. De uiteindelijke eindstand werd 5 – 16 in het voordeel van Wolderwijd.

Doelpunten werden gemaakt door: Maarten Maris 5, Claire 5, Maarten Bolt 2, Susanne 1, Niek 1, Karin 1 en Bas 1. 

Wolderwijd 1 sluit eerste helft veld winnend af

Afgelopen donderdag avond, 8 oktober 2015, speelde Wolderwijd 1 de laatste veldwedstrijd voor dit seizoen. Gelukkig geen verre reizen deze wedstrijd maar gewoon lekker in Zeewolde op ons eigen speelveld. Op zo’n doordeweekse dag is het even omschakelen na school/werk/etc. maar gelukkig geldt dat ook voor de tegenstander Noveas uit Steenwijk.

Helaas is onze vaste speler Robert nog steeds uit de roulatie, maar heeft hij het coachen deze week samen met Yvonne weer opgepakt, fijn!. Gelukkig hebben we altijd nog een stel A-spelers die hun donderdagavond (of zaterdagen) voor ons opofferen, bedankt allen!! De wedstrijd werd ingefloten door de scheidsrechter met als eerste aanval Bas, Maarten, Karin en Esmee. In de verdediging begonnen Niek, Bolt, Susanne en Claire.

Bij de start van de wedstrijd resulteerde een scherp eerste aanvalsvak direct in een 2-0 voorsprong voor Wolderwijd. Helaas kon deze voorsprong niet meteen worden vastgehouden en zakte de concentratie wat in. In korte tijd kreeg Wolderwijd vier tegendoelpunten, reden genoeg om te herpakken en de inhaalslag in te zetten. Door goed uitgespeelde aanvallen en het afmaken van diverse kansen kon Wolderwijd bij een voorsprong van 12-10 gaan rusten. De tweede helft blijft lastig, maar ondanks dat Noveas probeerde aan te haken, behield Wolderwijd de voorsprong. Ook hier hebben goed uitgespeelde aanvallen geresulteerd in leuke doelpunten. Met name complimenten voor het samenspel van Karin en Esmee, klasse meiden!

Kortom als team een prima uitgangspositie bereikt om de 2e helft veld in het voorjaar weer te beginnen. Ga door met het creëren van leuke kansen en blijf deze vooral scoren. De uiteindelijke eindstand werd 18-16 in het voordeel van Wolderwijd.

Doelpunten werden gemaakt door: Karin 5, Bas 3, Claire 3, Maarten B. 3, Esmee 2, Susanne 1, Maarten 1 (strafworp).

KV Wolderwijd 1 verliest van sterker DOS WK uit Enschede

Afgelopen zaterdag, 3 oktober 2015, stond alweer de voorlaatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Een lange rit, met uitzondering van Maarten Maris, om aan te treden tegen koploper DOS WK. Gezien de voorgaande prestaties van DOS WK dit seizoen, beloofde deze wedstrijd beslist geen makkie te worden voor Wolderwijd.

De wedstrijd werd ingefloten door de scheidsrechter met als eerste aanval Bas, Maarten, Karin en Esmee. In de verdediging begonnen Niek, Bolt, Susanne en Claire. Opdracht voor een wedstrijd als deze: alert zijn op korte kansen en vooral ons eigen spel blijven spelen.

Direct bij de start van de wedstrijd werd bevestigd dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden.

Lees meer

KV Wolderwijd 1 stuurt SIM 1 zonder punten terug naar Friesland

20150926 KV Wolderwijd 1Afgelopen zaterdag, 26 september 2015, stond alweer de vierde wedstrijd van het seizoen op het programma. Ja, het klopt, er ontbreekt een verslag, ik moet nog even wennen. Vorige keer hebben we mede dankzij Dennis en Esmee (Bedankt!) een lekkere wedstrijd gewonnen tegen Groen Wit uit Borne. Deze wedstrijd hebben we, zelfs met maar 7 spelers, prima uitgespeeld!

Helaas heeft Robert zich, in de wedstrijd van het ontbrekende verslag, goed geblesseerd aan zijn enkel. Noodgedwongen, maar zeer gewenst, heeft hij de taak als coach op zich genomen. De wedstrijd werd ingefloten door de scheidsrechter met als eerste aanval Bas, Maarten, Karin en Carine (Bedankt!). In de verdediging begonnen Niek, Bolt, Susanne en Claire.

Ondanks dat SIM de score opende zaterdag, en tevergeefs probeerde aan te haken, lukte het scoren dit keer goed bij Wolderwijd. De aanvallen werden goed opgezet, de juiste mensen werden voorin uitgespeeld en mooie kansen werden afgemaakt. SIM kon nog even aanhaken tot 5-5 maar daarna heeft Wolderwijd de voorsprong niet meer uit handen gegeven. Eervolle vermelding voor Carine en Valentina voor het meespelen en voor Mark die ondanks zijn drukke programma toch op de bank zat om ons te supporten!

Kortom, als team weer gewerkt aan een leuke wedstrijd met goede aanvallen en mooie doelpunten. De uiteindelijke eindstand werd 18-14 in het voordeel van Wolderwijd.

Doelpunten werden gemaakt door: Susanne 7(!!), Bas 4, Claire 3, Maarten Maris 3 en Niek 1

{jcomments on}

KV Wolderwijd S2 viert kampioenschap

20150926 KV Wolderwijd S2 kampioenMinimaal 1 punt halen was de opdracht waarmee KV Wolderwijd het veld in ging. Tegenstander was Oranje zwart uit Zwolle.

De rust werd ingegaan met een mooie 7-7 stand op het bord. De tweede helft was er een om snel te vergeten. Met veel spannende momenten en een tegenstander die alles op alles zette om te winnen. Uiteindelijk ginnen beide ploegen met 1 punt van het veld af. Voor Wolderwijd 2 was dat voldoende om de champagne te ontkurken en een klein feestje te vieren.

Gefeliciteerd met het kampioenschap!

Scorende heren niet genoeg voor winst bij Lemmer

Afgelopen zaterdag, 5 september 2015, stond de tweede wedstrijd van het seizoen op het programma. Na de warme start van vorige week, was het weer deze week wat druileriger. Maar dat mocht de pret niet drukken en met een creatief samengesteld team gingen we op pad naar Lemmer.

Door het vertrek van Carla en een blessure bij Karin werd de opstelling wat aangepast. De wedstrijd werd ingefloten door de scheidsrechter met als eerste aanval Niek, Bolt, Susanne en Claire. In de verdediging begonnen Bas, Robert, met invalsters Carine en Cynthia. Dames onwijs bedankt!!

Voortbordurend op vorige week wilden de kansen er maar niet in aan de kant van Wolderwijd. Zowel in de eerste als tweede helft waren de aanvallen prima, maar bleven de doelpunten uit. De heren hebben het deze wedstrijd voornamelijk moeten doen en slaagden erin toch een aantal kansen af te maken. Zo waren er vier heerlijke korte kansjes, een stuk of drie afstand schoten en een gescoorde strafworp. Helaas waren deze doelpunten van onze heren niet genoeg voor een overwinning en lukte het Wolderwijd maar niet aan te sluiten op het scorende Lemmer.

Kortom, een wedstrijd waarin we als team hard gewerkt hebben maar de kansen niet konden afmaken. De uiteindelijke eindstand werd 11-8 in het voordeel van Lemmer.

Doelpunten werden gemaakt door: Maarten Bolt 3 (1 strafworp), Maarten Maris 2, Bas 2 en Robert 1

Nieuwe start voor KV Wolderwijd 1

Na een geslaagd korfbalseizoen vorig jaar stond afgelopen zaterdag het nieuwe programma voor de deur. Een nieuwe start, een aantal spelers moeten uitzwaaien maar ook weer nieuwe (oude) spelers kunnen verwelkomen. Bedankt Harry, Mark en Robbin voor een leuk gezellig korfbal jaar. En welkom terug Maarten Maris en Niek!

Op een warme zaterdagmiddag 29 augustus 2015 stond de eerste thuiswedstrijd tegen d’Ommerdieck op het punt te beginnen. Alle spelers warm, zowel door het weer als de alom bekende voorbereiding. De wedstrijd werd ingefloten door scheidsrechter T. Groen met als eerste aanval Maarten, Bolt, Susanne en Claire. In de verdediging begonnen Bas, Robert, Karin en Carla.

Ondanks vele kansen wilde het scoren bij Wolderwijd niet lukken de eerste 20 minuten. Uiteindelijk opende d’Ommerdieck de score door het afmaken van een strafworp en mocht na een 2e doelpunt van d’Ommerdieck het andere vak eindelijk lekker aanvallen. Bas had dit goed begrepen en scoorde vrijwel direct met een mooi afgemaakte korte kans. Hierna scoorde D’Ommerdieck

Lees meer

Bestuursagenda

Bestuursvergadering
maandag 28 oktober
Aanvang: 19:30
Commissie Vergadering
maandag 25 november
Aanvang: 19:30
Bestuursvergadering
maandag 23 december
Aanvang: 19:30

Competitie Agenda

Oefenwedstrijden Zaal 2019-2020
zaterdag 16 november
Aanvang: 10:00

Kantine Agenda

Kantine Bezet
vrijdag 15 november
Aanvang: 18:00

Facebook KV Wolderwijd logo